Târgu-Jiu: Ultima zi de plată a impozitelor şi taxelor locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Ultima zi de plată a impozitelor şi taxelor locale
Târgu-Jiu: Ultima zi de plată a impozitelor şi taxelor locale

Astăzi este data limită până la care impozitul pe locuinţă, autoturism sau teren poate fi achitat fără penalizări de întârziere. Târgujienii au datorii de 2,7 milioane de lei.

În cazul în care există contribuabili dornici să-şi achite dările pe ultima sută de metri, ghişeele Direcţiei Publice de Venituri Târgu-Jiu vor fi deschise până la orele 19.00. Începând de mâine cei care nu ş-au plătit impozitele aferente semestrului al doilea vor fi nevoiţi să plătescă penalizări pentru fiecare zi de întârziere. Se vor percepe majorări de 0,1 la sută pentru fiecare zi de întârziere. Potrivit conducerii instituţiei, 25 la sută din târgujieni nu au binevoit să-şi achite impozitele. „Situaţia este mult mai bună comparativ cu anul trecut, pentru că am încasat deja 75 la sută din debitele curente şi 35 % din restanţe. Dacă nici astăzi nu îşi achită datoriile, târgujienii vor primi somaţii după care se va trece la executare silită“, a declarat Mariana Budulan, directorul Direcţiei Publice de Venituri Târgu-Jiu.

Întreaga datorie pe care Direcţia Publică de Venituri o are de recuperat de la cetăţeni se ridică la 2,7 milioane de lei. Două milioane sunt debite care provin din amenzile date în acest an sau în ultimii doi-trei ani, iar şapte sute de mii provin din impozitele neachitate la timp. Au fost aplicate şi zece sechestre pe mijloace de transport şi electrocasnice.

Electrocasnice şi maşinile nu pot fi valorificate

Au fost aplicate zece sechestre pe autoturismele, televizoarele şi maşinile de spălat ale celor datornici. Autorităţile au pus sechestru pe autoturismul aparţinând antrenorului de fotbal din Târgu-Jiu, Dorian Gugu. Acesta a reuşit să strângă până astăzi aproape o sută de milioane de lei vechi. De asemenea, rromii din Meteor au datorii  de patru sute de mii de lei. „Eu am vândut o maşină în 2004 fără forme legale şi m-am trezit cu datorii la stat de 1700 de lei. Am ajuns la suma asta din cauza majorărilor“, a spus un ţigan cunoscut în cartierul Meteor sub numele de Memo. Până acum, angajaţii instituţiei au pus sechestru pe trei autorurisme. Două sunt oferite spre vânzare, iar cel de-al treilea nu poate fi luat din posesia unui ţigan care locuieşte pe Meteor. Cele două maşinile zac şi astăzi în faţa sediului instituţiei din cauză că sunt vechi şi nimeni nu le cumpără.

Zece mii de popriri pe conturi şi pensii

Aproximativ zece mii de târgujieni s-au ales cu popriri pentru că nu şi-au plătit taxele şi impozitele la stat. „Am blocat conturile restanţierilor şi am aplicat popriri şi pe salariile sau pensiile unor cetăţeni. Au fost emise 16.000 de somaţii şi titluri executorii de la începutul anului“, mai spune Mariana Budulan. Bătrânii datornici la stat spun că au datorile mari şi pensiile mici. „Nu mai pot face faţă cu atâtea datorii. Am restanţe la impozitul pe locuinţă de anul trecut. Am o pensie de 600 de lei şi abia îmi ajung pentru mâncare, lumină şi gaze“, a declarat Dumitru Popescu de 65 de ani din Târgu-Jiu.

Spune dacă eşti la zi cu plata impozitelor datorate statului pe târgu-jiu.adevărul.ro

 

 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite