Târgu-Jiu: UPDATE / Poliţiştii de frontieră încearcă să îl salveze pe Costi cu ajutorul camerelor de termoviziune (galerie foto)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: UPDATE / Poliţiştii de frontieră încearcă să îl salveze pe Costi cu ajutorul camerelor de termoviziune (galerie foto)
Târgu-Jiu: UPDATE / Poliţiştii de frontieră încearcă să îl salveze pe Costi cu ajutorul camerelor de termoviziune (galerie foto)

Forţele de ordine de frontieră din Constanţa şi Teleorman au venit în ajutorul căutătorilor gorjeni.

Citeşte şi:

UPDATE/ Bunicii copilului dispărut cer ajutorul oamenilor

Târgu-Jiu: VIDEO Câinii specilizaţi în depistarea de cadavre au început căutările micuţului (VIDEO)

Târgu-Jiu: „Continuăm căutările dar nu mai sunt şanse să-l găsim în viaţă“

Ora 18.00-S-au încheiat căutările la Rânca. „Am periat toată zona din apropierea locului unde a fost văzut ultima dată copilul dar n-am găsit absolut nimic. Investigaţii s-au făcut şi în localităţi din apropiere, Baia de Fier, Novaci şi Crasna. Până nu vom găsi un indiciu, nu vom renunţa“, a declarat Ion Voinescu, inspector şef adjunct al IPJ Gorj.

Ora 15.00-Căutările micuţului Costi au reînceput după două ore de pauză. La o jumătate de oră după demararea acţiunilor de căutare a început ploaia care îngreunează eforturile făcute de echipele de căutare.

ora 13.30 - Echipele de la Constanţa şi Teleorman au luat o pauză de două ore, apoi vor reîncepe căutările. Din nefericire, oamenii s-au întors din teren fără niciun rezultat.

ora 12:30 -Agent Şef Vasile Bâltean, poliţistul care lucrează cu câinii de urmă a declarat că până la această oră câinii nu au depistat nimic, terenul fiind foarte accidentat. Vor relua căutările dupa vreo 2 ora, timp în care câinii se vor odihni.

Două echipe de agenţi din cadrul detaşamentelor de sprijinire din cadrul Poliţiei de Frontieră din Teleorman şi Constanţa au ajuns azi dimineaţă la Rânca pentru a sprijini căutătorii lui Constantin Velcev. Patru camere cu termoviziune şi două binocluri sunt echipamente de ultimă generaţie care detectează orice vietate pe o rază de un kilometru pe teren muntos. Încă de la primele ore ale dimineţii echipele de căutare din Rânca au început să stabilească traseele şi planul de căutare pentru astăzi.

“Aceste aparate folosesc o tehnică – termoviziune, de detectare a persoanelor sau animalelor aflate în viaţă.   Au o rază de acţiune de câţiva kilometri şi sunt capabile să detecteze orice urmă emanată de corpul uman. În dotarea polişiştilor de frontieră există şi alte aparate care detectează căldura corpului uman pe timp de noapte”, ne-a explicat Dănuţ Rudăreanu, ofiţer în cadrul Poliţiei de Frontieră Dolj.

În teren au fost deplasaţi doi câini de urmă specializaţi pentru acest caz. Poliţiştii speră ca micuţul în vârstă de doar 7 ani să fie găsit în viaţă. Este a şasea zi de căutări. Costi Velcev a fost văzut ultima dată în viaţă în seara zilei de 23 iulie în apropierea unei păduri aflată la câteva sute de metri de cabana unde era cazat cu bunicii săi.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite