Târgu-Jiu: Parada celor mai frumoşi cai din Turcineşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Parada celor mai frumoşi cai din Turcineşti
Târgu-Jiu: Parada celor mai frumoşi cai din Turcineşti

Cei mai frumoşi şi puternici cai din comuna Turcineşti au participat la o paradă. Animalele au fost împodobite cu ciucuri şi hamuri. Cabalinele au fost înhămate la căruţe pentru a-şi demonstra forţa.

 Gospodarii din comuna gorjeană Turcineşti şi-au ţesălat cei mai frumoşi cai şi i-au prezentat în cadrul unei parade care a avut loc aseară, cu ocazia zilelor localităţii. Coamele cabalinelor au fost pieptănate şi aranjate. Animalele au fost împodobite cu hamuri frumoase şi au fost înhămate la căruţe pentru a-şi dovedi forţa.

Atracția mulțimii a fost și în acest an Spartacus, un ponei de un an și opt luni, adus la paradă de Claudiu Dijmărescu, din Turcinești . Căluțul a mai fost vedeta paradei și anul trecut, pe atunci fiind mult mai mic. Proprietarul animalului se mândrește cu poneyul  și spune că de când îl are, copiii săi dar și prietenii lor au făcut din acesta un partener de joacă. „Este mascota noastră. E foarte cuminte și se ține după noi să-i dăm de mâncare. Toți copiii vor să-l călărească. L-am primit cadou și l-am crescut de când era mic. Îl ținem numai pentru copii“, ne-a mărturisit Claudiu Dijmărescu.

 

Șampanie și diplome pentru proprietarii cailor

 

Printre caii aduși la paradă a fost și Amigo, un semigreu purtat cu mândrie de stăpânul său, Laurențiu Hârsieru. Bine întreținut, împodobit cu ciucuri colorați, armăsarul era înhămat la o trasură boierească pe care proprietarul a adus-o special pentru parada din acest an. „L-am cumpărat de la un cetățean din Caransebeș. Îl am de șapte ani și îl țin numai pentru agrement. Nu-l folosesc la muncă pentru că am acasă tractoare cu care îmi fac munca“, a spus proprietarul calului. Acesta s-a ferit să spună însă cât îl costă pe an întreținerea calului pe care îl are. „Nu am făcut un calcul să văd cât mă costă pentru că atunci sigur l-aș vinde. Oricum destul de mult“, a precizat proprietarul. Acesta a venit la serbarea comunei împreună cu familia și vor cinsti împreună un pahar de șampanie pentru calul lor. Î

Autoritățile locale au avut grijă ca fiecare participant la parada cailor să primească din partea organizatorilor o diplomă și o sticlă de șampanie. A fost greu să se aleagă între frumoasele exemplare de animale unul mai frumos decât celălalt. Petrecerea a ținut până seara târziu. Locuitorii din Turcinești au ascultat muzică populară, dansând și înfruptându-se din mici și bere. La final, aceștia au asistat la un foc de tabără.

Manifestările Zilelor comunei Turcineşti au început de sâmbătă și au cuprins manifestări sportive, întâlniri cu fii satului, activități cultural-educative, recitaluri de muzică populară și reprezentații artistice susținute de ansamblurile folclorice ale Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu și ale „Doinei Gorjului“.

 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite