Tragedia de la Craiova, posibilă şi la Târgu-Jiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii comunitari se împart între supravegherea obiectivelor turistice şi şcoli
Poliţiştii comunitari se împart între supravegherea obiectivelor turistice şi şcoli

Siguranţa elevilor în jurul şcolilor este periclitată de reducerea drastică de personal în rândul poliţiştilor comunitari. Oamenii legii recunosc că se confruntă cu o situaţie disperată, fiind nevoiţi să participe la mai multe misiuni în acelaşi timp.

Crima comisă ieri în apropierea Liceului Tudor Arghezi din Craiova i-a înspăimântat atât pe directorii de şcoli, cât şi pe poliţiştii comunitari din Târgu-Jiu, care sunt nevoiţi să muncească la foc continuu şi să se împartă între obiectivele pe care le au în grijă şi unităţile de învăţământ din municipiu. Coşmarul va începe peste câteva zile, când preavizul tuturor celor 230 de poliţişti trimişi în şomaj va expira.



Directorii de şcoli au nevoie de comunitari

Există riscul ca aceste tragedii să se întâmple şi la noi. S-au făcut reduceri şi am rămas cu 96 de angajaţi. Cu personalul pe care l-am avut înainte aveam patrule la mai multe şcoli, dar acum am rămas foarte puţini. Unii au în grijă şi parcurile din municipiu, dar şi şcolile. Vreau să-i întreb pe cei care conduc ţara, care au apărut ieri cu măsuri, dacă au curajul să se ducă în faţa colegilor victimei şi să spună de ce s-a întâmplat aşa? La salariile care sunt, mi-e teamă ca angajaţii care au rămas să nu şi caute alte locuri de muncă“, declară Ion Tudor, directorul Poliţiei Comunitare Târgu-Jiu. Petre Ciungu, directorul Colegiului Comercial Virgil Madgearu din Târgu-Jiu, spune că el însuşi merge prin curtea şcolii pentru a se asigura că elevii sunt în siguranţă.

image



M-a speriat tragedia de la Craiova. Sper să se autosesizeze inspectoratul, pentru că trebuie să se ia nişte măsuri mai aspre, chiar şi pe stradă trebuie să se asigure paza. Se simte că s-a redus numărul poliţiştilor comunitari. Treceau des şi mă ajutau enorm. Nu trebuia să se renunţe la ei. Sunt destui indivizi care stau prin parcul de la Coloana Infinitului, aflat peste stradă de liceu. Eu ies prin curte şi lupt cât pot, dar pericolul te poate pândi. Nu ştiu ce e în capul prăpădiţilor care comit aceste fapte“, mărturiseşte Petre Ciungu.

230 în şomaj, 96 la muncă

Începând cu data de 20 octombrie, Poliţia Comunitară Târgu-Jiu va funcţiona ca poliţie locală, cu doar 96 de angajaţi, restul de 230 fiind trimişi în şomaj. „Rămânem puţini, dar o să ne mobilizam să facem tot ce putem pentru a rezolva toate problemele din municipiul Târgu-jiu“, a spus Claudiu Rugeanu, inspector în cadrul Poliţiei Comunitare Târgu-Jiu.

image
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite