Târgu-Jiu: Toate blocurile vor fi contorizate la apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Toate blocurile vor fi contorizate la apă
Târgu-Jiu: Toate blocurile vor fi contorizate la apă

Cele 1097 de blocuri de locuinţe din municipiul Târgu-Jiu vor fi contorizate în privinţa consumului de apă până la sfârşitul anului

Contorizarea furnizării apei la blocurile care aparţin de asociaţiile de locatari din municipiul Târgu-Jiu se va încheia în acest an. Până acum, potrivit conducerii societăţii Aparegio, operatorul de apă şi canal, din cele 1097 de blocuri racordate la reţeaua de alimentare cu apă, 1021 sunt contorizate. „S-a alocat pentru acest an suma de 650.000 de lei pentru montarea a 750 de contoare, din care majoritatea la asociaţiile de proprietari. Până la sfârşitul acestui an se va încheia contorizarea la blocurile din cadrul asociaţiilor de proprietari“, a spus Ion Popescu, directorul Aparegio. În municipiul Târgu Jiu mai sunt 7569 de case, dintre care doar puţin peste 4600 sunt contorizate. De asemenea, doar jumătatea din cei 940 de agenţi economici branşaţi la reţeaua de apă deţin apometre. Ion Popescu spune că locatari blocurilor trebuie să-şi monteze apometre: „În Târgu-Jiu sunt în total aproximativ 23.000 de apartamente, dar numai în jur de 500 sunt contorizate. Locatarii trebuie să se ocupe de montarea apometrelor“, a spus Ion Popescu. Doar apartamentele din cartierul Victoria II sunt contorizate integral.

Dintre oraşele judeţului Gorj, cea mai proastă situaţie se înregistrează în Bumbeşti-Jiu, unde doar 19% din locuinţe sunt contorizate. În schimb, cel mai corect preţ îl plătesc locuitorii oraşului Târgu-Cărbuneşti, pentru că 92 % din cei racordaţi la reţeaua de apă deţin apometre. Aparegio va achiziţiona în perioada următoare un stand de verificare metrologică a aparatelor de măsurare a consumului.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite