Târgu-Jiu: Alexandru Giorgi, liceanul premiant, pasionat de viaţa politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este elevul eminent la Colegiul Ecaterina Teodoroiu. Îşi împarte timpul între cele două deziderate ale sale: vrea să ajungă politician şi să ajute oamenii  săraci.

Ce îi place: Comediile şi filmele poliţiste. „Scarface“ este filmul preferat de Alexandru. Îi place să călătorească. Datorită proiectelor la care participă în cadrul organizaţiilor neguvernamentale  a avut ocazia să viziteze Franţa, Italia şi Anglia. Adoră ping-pong-ul. 


Ce nu-i place: Politicienii care mint. Lui Alexandru nu îi plac oamenii care au multe feţe şi care îşi urmăresc doar interesele personale. Nu-i place să stea degeaba. „Tot timpul îmi doresc să fac ceva util chiar dacă nu îmi este de folos mie“.

Ai participat la olimpiada de informatică ?


Da, în clasa a IX-a şi a X-a am participat, pe plan judeţean, la olimpiada de informatică dar şi la numerose concursuri. În clasa a IX-a am câştigat locul III pe echipe la nivel de regiune.

Câte poezii ai compus?


Foarte multe. Nu-mi amintesc numărul poeziilor scrise de mine. Înainte le scriam pe un caiet, iar acum le păstrez în format electronic. 
  
De mic s-a implicat în diverse acţiuni culturale. Alexandru Giorgi a copilărit în comuna Leleşti şi a urmat şcoala  în aceeaşi localitate. În tot acest timp a participat la diverse, serbări şi spectacole de dans sau de poezie. În clasa a V-a a început să compună poezii. „Mătuşa mea mi-a fost învăţătoare şi ne-a pus pe fiecare în parte să scriem poezii. De atunci am cotinuat să scriu tot mai multe. Aşa am ajuns la câteva zeci de poezii pe care mai târziu le-am publicat într-o revistă şcolară“, îşi aminteşte Alexandru. Adora matematica şi informatica şi de aceea a ales să dea mai departe la Colegiul Naţional Ecaterina Teodoroiu.  După susţinerea testelor naţionale acesta a intrat la liceu primul pe listă.

Întotdeauna premiul I

La matematică am luat nota zece, la istorie 9,80, iar la română 9,60. Din clasa a V-a până în clasa a VII-a am urmat cursuri de informatică la Palatul Copiilor“.
Părinţii au toate motivele să se mândrească cu Alexandru, un elev eminent. Din clasa I până în clasa a X-a a reuşit să obţină premiul I pe linie pentru rezultatele foarte bune. Deşi face zilnic naveta de la Leleşti la Târgu-Jiu, tânărul reuşeşte să-şi organizeze timpul pentru studii şi pentru alte lucruri utile şi plăcute. Este membrul mai multor asociaţii neguvernamentale şi se implică pentru ajutorarea oamenilor defavorizaţi. „Am fost ales în Consiliul Judeţean al Liderilor de Tineret şi mă implic în mai multe proiecte finanţate de Uniunea Europeană. Sunt membru în Asociaţia Regională pentru Dezvoltare Rurală şi în Asociaţia Tineri fără Frontiere. De Crăciun am avut o campanie umanitară şi, în colaborare cu alţi tineri din străinătate am strâns benevol alimente şi sume de bani pentru oameni sărmani. Am stat în frig dar pentru mine a fost o mare bucurie că am putut să ajut pe cineva“, mărturiseşte premiantul.Visul lui este să ajungă politician şi să ajute oamenii necăjiţi.  Tânărul eminent este pasionat de psihologia aplicată. „Citind cărţi de psihologie învaţ să devină mai puternic în faţa vieţii şi a necazurilor. Îl apreciez pe scriitorul român Pavel Coruţ, deoarece romanele lui sunt pozitive, cu idei optimiste şi îndreptate înspre speranţă. Mi-a plăcut tare mult cartea „Lasă grijile şi începe să trăieşti“, care aparţine scriitorului străin, Dale Carnegie“, încheie Alexandru Giorgi. 



Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite