Târgu-Jiu: Tilincă a înscris după un an de la ultima reuşită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu:  Tilincă a înscris după un an de la ultima reuşită
Târgu-Jiu: Tilincă a înscris după un an de la ultima reuşită

Fostul golgheter al pandurilor din sezonul trecut a fost mai bine de jumătate de an accidentat. Cosmin Tilincă a revenit cu gol exact la un an de la ultima sa reuşită pentru Pandurii.

Cosmin Tilincă înscrisese sezonul trecut, până la accidentarea gravă suferită la Iaşi, patru goluri. El a rămas sezonul trecut golgheter al Pandurilor cu cele patru reuşite din tur, pentru că nimeni nu l-am mai depăşit până la finalul sezonului deşi ceilalţi atacanţi au avut un număr mare de meciuri jucate.

Accidentarea  de la Iaşi l-a costat un an de absenţă

O fractură de claviculă şi o ruptură partială de ligamente la genunchi l-au ţinut pe atacantul pandurilor departe de teren mai bine de jumătate de an, el revenind abia în primăvara acestui an pe teren după ce toată iarna a făcut recuperare şi pregătire specială pentru a ajunge la zi cu pregătirea echipei. Din păcate toate eforturile sale au fost în zadar pentru că antrenorul Sorin Cârţu nu a mai apelat la serviciile sale decât foarte rar, fiind preferat de cele mai multe ori Piţurcă.
Tilincă spune acum că ghinionul său cel mai mare l-a constituit acea accidentare gravă: „Mi s-au tras multe de acolo, m-a scos din circuit mult timp pentru că veneam atunci după meciuri bune şi avusesem deja multe goluri marcate, dar acele probleme m-au scos din lot mult timp şi am avut de suferit prin prisma faptului că nu am avut meciuri în picioare în perioada aceea din retur.”

Ghinionist şi în noul sezon

Deşi a revenit în vară şi a avut o serie de meciuri bune cu Pandurii în pregătire, fiind din nou golgheter în meciurile amicale, Tilincă a avut din nou ghinion şi o ruptură musculară l-a scos din circuit. A stat o lună la debutul turului dar după refacere antrenorul Cârţu a apelat tot  mai rar la serviciile sale lucru care nu a fost benefic, atacantul fiind de părere că e nevoie de continuitate pentru a reintra în formă. „Mi-am revenit cu greu şi am fost şi mai puţin folosit dar acum sunt bine. Sper să am jocuri în picioare pentru că asta mi-am dorit. Va fi greu în aceste patru etape care mai sunt dar trebuie să trag tare şi să fac tot posibilul să dau goluri, pentru echipă, pentru noi, pentru antrenor, pentru conducere şi pentru public” a mai precizat Tilincă după ce a jucat în acest tur puţin peste 200 de minute timp de 12 etape.

A aşteptat mult timp să revină


Golul din meciul cu Gloria a venit după un an de la ultimul reuşit chiar la meciul de la Iaşi în care s-a accidentat: „Am aşteptat de mult golul acesta şi a venit acum destul de târziu, având în vedere şi faptul că aproape o jumătate de an am stat şi nu am avut jocuri la activ. Dar mă simt bine acum şi încet, încet îmi revin şi fizic şi psihic. E adevărat că mi-aş fi dorit o victorie împotriva celor de la Bistriţa dar nici cu un punct nu e rău.” Pandurii sunt încă în obiectiv, ocupând locul zece, iar Tilincă speră să ajute echipa să păstreze acest loc: „Văd că noul antrenor a început să mă folosească mai mult şi sunt bucuros că am dat randamentul dorit. Sper ca de acum înainte să fiu titular şi să marchez cât mai multe goluri pentru că la atacanţi golurile te menţin în primul unsprezece.”   

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite