Târgujienii, aşteptaţi să doneze pentru sinistraţii din Haiti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile fac apel la cetăţeni să ajute cum pot familile rămase fără nimic în urma cutremurului. Campania „Ajutor pentru Haiti“ începe astăzi în muncipiu, prin amplasarea a două urne în supermarketurile Interex şi Kaufland.

Reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu, împreună cu cei ai Crucii Roşii, au dat astăzi startul campaniei de strângere de fonduri pentru sinistraţii din Haiti. „Aţi văzut ce nenorocire s-a întâmplat în Haiti, vrem să sprijinim sub orice formă sinistraţii. Să vezi omul în suferinţă, nu te lasă indiferent. Tocmai de accea am demarat această campanie“, a precizat directorul Crucii Roşii Filiala Gorj, Grigore Bunăiaşu. În primă fază, vor fi amplasate două urne în cele două supermarketuri, iar când vremea se va încălzi, va fi montat un cort în centrul oraşului, unde trecătorii vor putea să doneze bani. „Cu toate că este criză, sperăm să avem sprijin din partea populaţiei. La nivel internaţional, s-au strâns deja 10 milioane de dolari, bani care for fi donaţi pentru 20 de mii de familii din Haiti“, a mai spus Grigore Bunăiaşu.


Angajaţii primăriei donează bani pentru sinistraţi


Drama sinistraţilor din Haiti nu i-a lăsat indiferenţi nici pe angajaţii Primăriei Târgu-Jiu, care încep de astăzi să doneze bani pentru ajutorarea acestora. Cetăţenii mai pot să doneze şi la Banca Comercială Română Filiala Târgu-Jiu, unde a fost deschis contul RO95RMCB014904211632001 sau prin sms la numărul 887, în reţeaua de telefomie mobilă Orange. Organizatorii speră să strângă fonduri, care vor fi utilizate pentru susţinerea ajutorului de primă necesitate, cum ar fi adăposturile temporare, restabilirea furnizării apei potabile şi a facilităţilor sanitare, precum şi pentru oferirea de asistenţă medicală şi suport psihologic populaţiei afectate. Crucea Roşie Gorj mai are la dispoziţie şi suma de 8 mii de lei, care reprezintă fonduri de urgenţă şi care va ajunge tot la sinistraţii din Haiti.


Bani pentru sinistraţii din Moldova


Ultima campanie organizată de Crucea Roşie Filiala Gorj a fost cea pentru sinistraţii din Moldova, unde inundaţiile şi viiturile au lăsat mulţi oameni fără un acoperiş deasupra capului. Atunci, s-a reuşit strângerea de bani, îmbrăcăminte, produse de igienă, produse alimentare şi alte obiecte necesare în valoare de 350 de mi de lei.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite