Târgu-Jiu: Târgujienii nu se îngrămădesc la făina oferită de Uniunea Europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Târgujienii  nu se îngrămădesc la făina oferită de Uniunea Europeană
Târgu-Jiu: Târgujienii nu se îngrămădesc la făina oferită de Uniunea Europeană

Ajutorul alimentar acordat de Uniunea Europeană persoanelor aflate în dificultate, constând în 15 kilograme de făină şi patru de zahăr, nu prea reprezintă interes din partea târgujienilor

Reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu nu au reuşit să distribuie până acum decât o cantitate de 30 de tone din făina venită de la Uniunea Europeană, în depozitul instituţiei mai aflându-se peste 20 de tone care trebuie împărţită. Alimentul a venit de la Uniunea Europeană ca ajutor pentru persoanele aflate în dificultate: şomeri, pensionari cu venituri mai mici de 400 de lei şi persoane cu handicap grav şi accentuat. Doar făina a ajuns la Târgu-Jiu în urmă cu o lună şi a început distribuirea ei, iar reprezentanţii primăriei aşteaptă să vină şi zahărul. Teodora Ciobanu, director al Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Târgu-Jiu, a precizat că făina se distribuie foarte greu pentru că persoanele nu se prezintă să o ridice: „Se prezintă foarte greu să o ridice. Eu cred că oamenii aşteaptă să vină şi zahărul. Am primit doar o cantitate de 680 de kilograme dintr-o cantitate de 20 de tone. Oamenii cred că sunt interesaţi mai mult de zahăr“. În municipiul Târgu-Jiu sunt 5000 de beneficiari care trebuie să primească cele două produse.

• Făină pentru o studentă de 10

Făină se distribuie de la Direcţia de Asistenţă Socială. Astăzi, câteva persoane veniseră să-şi ridice făina. Una dintre acestea era Emil Bridea, de 59 de ani. Acesta a venit să ridice făina cuvenită fiicei lui, şomeră, absolventă de facultate cu nota 10. „Vreau să iau făina pentru fata mea care ete şomeră, cu toate că a terminat cu 10 la licenţă Facultatea de Inginerie Economică. Am căutat la toate firmele să o angajez, dar nu am reuşit. Făina este bună, pentru că mai facem mâncare cu ea, dacă aşa s-a ajuns ca o studentă de 10 să trăiască din ajutor“.

Alte 1000 de solicitări

Peste 1000 de solicitări au fost primite din partea personeler care nu se află pe lista beneficiarilor. „Este posibil ca între timp situaţia să se mai fi schimbat şi aceşti oameni să fie îndreptăţiţi să beneficieze. Cererile vor fi înaintate Cionsiliului Judeţean Gorj şi sper să se facă o redistribuire“, a spus Teodora Ciobanu. Potrivit acesteia, listele cu beneficiarii au fost înaintate de către instituţiile responsabile, dar mai pot să apară şi alte persoane care sunt îndreptăţite să primească. Făina se va distribui până în luna februarie, cu o lună înainte de termenul de expirare.

Beneficiarii care se află pe listă trebuie să se prezinte la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială din Târgu-Jiu şi să depună o cerere, pentru a intra în posesia produselor.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite