Târgu-jiu: Spitalul Tudor Vladimirescu, modernizat după normele UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitorii fac ultimele retuşuri la Ortopedie şi Urologie
Muncitorii fac ultimele retuşuri la Ortopedie şi Urologie

Secţiile de Chirurgie, Ortopedie şi Urologie vor fi inaugurate pe 31 ianuarie. Proiectul se ridică la peste 565.000 de lei şi este finanţat de Consiliul Judeţean, iar la începutul anului viitor, blocul operator şi alte trei secţii vor intra în proces de renovare.

Lucrările de modernizare a Secţiilor de Chirurgie, Ortopedie şi Urologie din cadrul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu au început în luna octombrie. Lucrările sunt pe ultima sută de metri şi vor fin finalizate cu o lună mai devreme de termenul stabilit iniţial. “Au fost modernizate instalaţiile electrice, termice şi sanitare. Au fost efecuate zugrăveli şi finisaje în saloane, cabinete pentru medici, săli de mese, bucătării şi holuri. Secţia Chirurgie este deja dată în folosinţă, iar în prezent se lucrează la secţiile Ortopedie şi Urologie. Totul va fi conform normelor europene”, a declarat Ion Pârvulescu, directorul firmei de construcţii. Medicii Secţiei Ortopedie spun că pacienţii tremurau de frig prin saloane din cauza condiţiilor din spital. „La noi în secţie au pus geamuri de termopan şi calorifere noi.  Cu vechile ferestre, unele dintre ele fiind şi sparte, ne îngheţau bolnavii de frig prin saloane. Sunt condiţii mult mai bune acum dar aşteptăm să termine mai repede. Caloriferele sunt moderne şi mai eficiente. E nemaipomenit, în primul rând pentru confortul pacienţilor. Pe noi ne interesează mai mult blocul operator, ar fi o minune dacă l-ar moderniza şi pe acesta curând“, a declarat Ion Dascăl, medic ortoped în cadrul spitalului de Urgenţă „Tudor Vladimirescu“.

Noi investiţii în 2010


Reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj promit că vor face în continuare investiţii la nivelul Spitalului Judeţean “Tudor Vladimirescu”. Pentru că spitalul nu are şanse să primească acreditarea pentru a funcţiona şi din 2011 ca un spital european, Consiliul Judeţean va aloca la începutul anului fonduri destinate modernizării Blocului Operator şi secţiilor O.R.L., Oftalmologie şi Boli Infecţioase. “În data de 16 noiembrie s-a organizat licitaţia pentru efectuarea lucrărilor de modernizare a blocului operator dar a fost anulată din cauză că a participat o singură firmă, iar oferta sa financiară depăşea cu mult fondurile prevăzute pentru lucrare. În concluzie, în luna ianuarie, se va scoate la licitaţie, separat, proiectarea şi apoi execuţia efectivă a lucrărilor”, a declarat Adina Andriţoiu, purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj.
Bolnavii spun că investiţiile în spitale sunt cele mai importante şi cele mai bine venite. „Nimeni nu stă de drag într-un spital, dar te îmbolnăveşti când vezi saloane mizerabile şi friguroase. Trebuie investit în curăţenie şi lux“, a spus Maria Fometescu de 756 de ani din Ciuperceni.

Clădirea spitalului Tudor Vladimirescu a fost construită în 1956. Secţiile nu au fost niciodată modernizate, ci au fost efectuate simple lucrări de întreţinere.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite