Târgu-jiu: Şi-au donat sângele ca să aibă ce pune pe masa de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulian Drăgan şi soţia sa a donat sânge pentru a face rost de bani de Sărbători
Iulian Drăgan şi soţia sa a donat sânge pentru a face rost de bani de Sărbători

Disperaţi că nu vor avea ce să pună pe masa de sărbători, Liliana şi Iulian Drăgan, au donat sânge ca să îi poată oferi copilului lor minimul necesar.

Liliana Drăgan de 24 de ani şi Iulian Drăgan de 29 de ani sunt soţ şi soţie, locuiesc în Padeş şi au împreună un băieţel de patru ani. Pentru ei, entuziasmul pentru sărbătorile de iarnă, nu mai este acelaşi ca în anii trecuţi. Acum, Crăciunul i-a prins fără un leu în buzunare şi, ca ultimă soluţie, au recurs la donare de sânge. S-au trezit dis-de-dimineaţă şi au venit la Târgu-Jiu , tocmai din Padeş. „Nu am crezut vreodată că o să ajungem să donăm sânge pentru mâncare. Suntem disperaţi. Nu sunt locuri de muncă. Vara muncesc cu ziua pe la vecinii din sat, dar acum nu am  unde să mă duc“, a spus Iulian Drăgan. Le vine greu să recunoască faptul că nu au ce mânca.  „Trebuie să recunoaştem că nu avem ce mânca. Efectiv nu avem ce pune pe masa de Crăciun. Nu ne mai gândim la noi, ci la copilul nostru, măcar el să se bucure de sărbători. Din donaţii o să luăm amândoi 120 de lei, bani care nu o să ne ajugă şi de Revelion“, a spus astăzi Liliana Drăgan.
valoare 60 de lei. 


În situaţia acestora mai sunt şi alte sute de persoane care se înghesuie în aceste zile la Centrul de Transfuzii Sanguine din Gorj pentru a dona sânge, ca să aibă ce pune pe masa de sărbători. „Anul acesta am avut mai mulţi donatori decât în 2008. De obicei, înainte de sărbători se înghesuie lumea. Noi ne bucurăm pentru bolnavii care au nevoie de sânge. Astăzi s-au prezentat 40 de persoane, e prima zi când am avem aşa mulţi“, a declarat Maria Cazan, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Gorj. Anul acesta 4800 de gorjeni au venit să doneze sânge, fie din lipsă de bani, fie pentru rudele lor bolnave.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite