Târgu-jiu: Gorjenii, aşteptaţi la expoziţia de căpşune de la Polovragi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gorjenii sunt invitaţi la „Sărbătoarea căpşunelor“, ce avea loc, mâine, în comuna Polovragi. Cu acest prilej va fi  organizată o expoziţie de căpşune, iar producătorul cu cele mai mari şi mai frumoase fructe va primi 500 de lei.

În comuna gorjeană Polovragi va fi organizată cea de-a V-a ediţia a „Zilei Căpşunului“ Reprezentanţii Camerei Agricole Gorj, aflată în subordinea Consiliului Judeţean, vor pregăti un program special dedicat acestei sărbători.Astfel, mâine, începând cu ora 10.00, la Căminul Cultural din Polovragi, va avea loc un simpozion privind tehnologia de cultură a căpşunelor, la care sunt invitaţi zeci de producători şi cultivatori de căpşune. Între orele 11.00 şi 12.00, cei prezenţi la eveniment vor avea posibilitatea să viziteze loturile demonstrative de căpşun din zonă.
Manifestarea va cuprinde, pe lângă simpozionul despre cultivarea căpşunelor, şi o expoziţie de utilaje agricole, precum şi o expozţie a celor mai frumoase fructe. Producătorul cu cele mai aromate, dulci şi mari căpşune va fi premiat cu 500 de lei. „80 % din locuitori cultivă căpşune. Comuna Polovragi deţine una dintre cele mai mari suprafeţe de căpşuni din Oltenia, peste 200 de hectare“, a declarat Ştefan Făsuescu, primarul comunei Polovragi.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite