Târgu-Jiu: Galerie Foto/ Protest în faţa fabricii de mobilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 100 de foşti salariaţi ai societăţii Rostramo au făcut grevă în faţa unităţii. Oamenii vor să primească banii pe acţiunile care au fost obligaţi să le cumpere în perioada în care au lucrat la fabrica de mobilă.

Aproximativ 100 de foşti angajaţi ai fabricii de mobilă din Târgu-Jiu s-au strâns, astăzi, în faţa sediului societăţii, pentru a-şi manifesta nemulţumirea că nu au primit niciun leu pentru acţiunile pe care au fost obligaţi să le cumpere atunci când lucrau în cadrul unităţii.

image

În anul 2002, societatea a fost privatizată prin metoda MEBO. Salariaţii şi-au format o asociaţie, PAS, şi au cumpărat acţiunile vândute de stat, devenind astfel acţionari.

image

Maria Bidică a lucrat ca tehnician TCT la fabrica de mobilă, iar acum este pensionată pe caz de boală. Femeia a cumpărat, în perioada în care a lucrat, 1240 de acţiuni pentru care nu primit niciun leu: „Vreau banii pe acţiuni. Am fost obligaţi să le cumpărăm. Mi s-a oprit din salariu zece la sută pe o perioadă de cinci-şase ani. Nu m-a chemat nimeni la nicio şedinţă şi nu am primit niciun leu. Acum vrem să ne dea banii pe acţiuni. Sunt banii noştri“. Gheorgge Ciortan a lucrat ca şofer. Acesta deţine 1076 de acţiuni. „Vrem să primim banii pe acţiuni. Nu ne-a dat nimic până acum“. Foştii salariaţi susţin că directorii fabricii şi-au vândut acţiunile şi au încasat mulţi bani. Aceştia au început să depună cereri pentru întrunirea Adunării Generale a Acţionarilor (AGA), în vederea desfiinţării asociaţiei salariaţilor.

image

Asociaţia salariaţilor deţine pachetul majoritar de acţiuni

Ion Nicolcea, directorul economic al societăţii Rostramo, a precizat că asociaţia salariaţilor poate fi desfiinţată de AGA: „Dacă 25% dintre acţionari vor depune cereri se va întruni Adunarea Generală a Acţionarilor, care poate decide desfiinţarea asociaţiei salariaţilor şi atunci fiecare va deveni acţionar individual şi îşi va putea vinde acţiunile pe bursă, la preţul pieţei“. Potrivit directorului economic, PAS deţine 61% din acţiuni, în timp de 25% sunt ale AVAS, iar SIF Banat Crişana deţine 12%. Din pachetul majoritari de acţiuni al PAS, cele mai multe, peste 30%, le are Cătălin Chelu, un investitor, care este şi preşedintele asociaţiei salariaţilor.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite