GALERIE FOTO La plimbare şi la serviciu cu porumbelul pe umăr

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aurel Silianovici, un electrician din Târgu-Jiu, în vârstă de 63 de ani, atrage toate privirile când iese din casă. Magnetul este „Băiatul“, un porumbel pe care l-a salvat înainte ca un pescar să-l arunce în apă ca momeală pentru peşte, după ce l-a cumpărat cu doi lei.

Înaripatul a ajuns acasă la Aurel Silianovici în urmă cu aproximativ două luni, când târgujianul l-a salvat de la moarte, iar de atunci nimeni nu poate să-i despartă. „Mi l-a dat un prieten. A fost la pescuit la Peşteana şi i l-au dat nişte copii, i l-au vândut ca să dea cu el la peşte, la somn. A luat doi, unul cu un leu, iar pe acesta puţin mai mare cu doi lei. A dat cu primul, nu a prins nimic, iar pe «Băiatul» mi l-a dat mie să-l cresc. L-am luat acasă, i-am dat în cioc să mănânce, iar acum ne plimbăm împreună. Mai zboară, dar vine înapoi pe umăr. Oamenii se uită ciudat“, mărturiseşte bărbatul de 63 de ani.

image

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO!

Pasărea nu este la fel de blândă cu soţia sa şi cu trecătorii. „Şi pe soţie o muşcă. Muşcă pe toată lumea. Eu vorbesc cu el, stă şi la poze, am o grămadă cu el, «Băiatul» e cuminte. Îl iau cu mine şi în autobuz, chiar şi la serviciu. Mănâncă grâu, peşte, carne. Doarme acasă, într-o cutie de carton. Îmi recunoaşte şi hainele. Tricoul acesta e favoritul lui. Dacă sunt îmbrăcat în altceva, trebuie să îl rog frumos să vină pe umăr“, mai spune Aurel Silianovici. Preferatele amândurora sunt plimbările în Parcul Central.

Întotdeauna, la Poarta Sărutului, porumbelul se coboară de pe umărul stăpânului ca să înghită câteva pietricele. În centrul oraşului Târgu-Jiu se opreşte ca să se dueleze cu celelalte înaripate şi, spune stăpânul, întotdeauna a ieşit învingător. Ce spun trecătorii atunci când îl văd cum stă nestingherit pe umărul târgujianului?

CITEŞTE MÂINE DIMINEAŢĂ ÎN ADEVĂRUL OLTENIA REACŢIA UNUI TURIST!

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite