Noul grup energetic de la Termocentrala Rovinari va fi construit de o companie chineză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia de negociere pentru Proiectul „Realizare grup energetic nou de 500 de MW la Termocentrala  Rovinari” a selectat oferta  depusă de Compania chineză China Huadian Engineering Co. Ltd.

Oferta companiei chineze a întrunit cel mai mare număr de puncte, respectiv un punctaj total de 100 puncte, faţă de 78,75 puncte obţinută de  Compania Marubeni Corporation. Rezultatele evaluării ofertelor au fost transmise conducerii CE Rovinari pentru aprobarea în Consiliul de Administraţie, în vederea desemnării Investitorul Selectat pentru participarea la procedura de constituire a societăţii mixte de tip IPP, respectiv China Huadian Engineering Co. Ltd“, a spus Diana Milea, purtător de cuvânt al CE Rovinari.
Punerea în funcţiune a noului grup energetic de minim 500 MW este estimată la sfarşitul anului 2015. „CE Rovinari intenţionează să construiască un grup energetic nou de 500 de MW, cu cazan cu ardere pulverizată cu parametri supracritici, utilizând drept combustibil de bază lignitul, care se va amplasa pe locul a două grupuri de câte 200 MW existente la Termocentrala Rovinari, respectiv blocurile energetice nr. 1 şi 2, puse în funcţiune în perioada 1972-1973, în prezent dezafectate“, a adăugat Diana Milea.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite