Târgu-Jiu găzduieşte Concursul Internaţional de Radiogoniometrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest week-end va avea loc cea de-a XIV-a ediţie a Concursului Internaţional de Radiogoniometrie „Cupa Constantin Brâncuşi“. Manifestarea este organizată de Palatul Copiilor, Clubul Sportiv Pandurii Târgu-Jiu şi Direcţia Judeţeană de Sport Gorj.

La această ediţie vor participa zeci de concurenţi din ţară şi din străinătate, iar de bunul mers al concursului se va ocupa Adrian Marcu, profesorul Cercului de Radiogoniometrie a Palatului Copiilor din Târgu-Jiu. Concursul se va desfăşura pe două manşe, iar participanţii vor străbate câţiva kilometri pe traseele Drăgoieni, Dealul Târgului şi Muşeteşti.
Cazarea, masa şi transportul intră în sarcina concurenţilor.

Ce este radiogoniometria


Radiogoniometria este o formă de întrecere sportivă în care se confruntă mai mulţi concurenţi care trebuie să parcurgă, cu ajutorul receptorului, hărţilor şi a busolei, un anumit traseu, în cel mai scurt timp posibil.
Traseul este materializat prin staţii de emisie. Sportivii trebuie să aleagă cel mai convenabil traseu între aceste staţii de emisie. Acest sport presupune o solidă pregătire tehnică şi de lucru cu receptorul şi o excelentă capacitate perceptiv - senzorială, în vederea interceptării hărţii şi luãrii deciziilor adecvate într-un timp cât mai scurt.
Asemenea concursuri de radiogoniometrie amator se desfăşoară şi în rândul radioamatorilor în special cei tineri.De multe ori aceştia concurează an a găsii acele mini-emitatoare denumite şi "vulpi"şi nu în puţine cazuri aceştia depun un efort substaţial deoarece amplasarea vulpilor este foarte variată ca distanţa şi formă de relief.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite