Reacţia tatălui fetei de 17 ani, care a murit la Secţia ORL, după primele demisii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Neaţă, managerul spitalului, dar şi Constantin Pălivan, directorul medical, au renunţat astăzi la aceste funcţii. Consiliului de Administraţie al Spitalul Judeţean Târgu-Jiu analizează acum solicitările celor doi.

Cu toate că au susţinut în permanenţă că nu au motive să-şi dea demisia, cei din conducerea unităţii medicale au decis astăzi că e mai bine să nu mai ocupe aceste funcţii, chiar cu puţin timp înainte de întrunirea Consiliului de Administraţie.

„Avem în momentul de faţă depuse două documente la Consiliul Judeţean. Unul depus de managerul spitalului, de solicitare a revocării contractului de management prin acordul părţilor şi cel a directorului medical, de demisie din funcţia pe care o deţine. Ambele vor fi discutate  în Consiliul de Administraţie şi vor fi înaintate preşedintelui Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, care va lua decizia definitivă. A treia persoană, directorul economic, nu a demisionat şi voi propune demiterea dumneai din funcţia respectivă, nu cred că trebuia să suporte consecinţele un singur om, au lucrat o echipă şi au înţeles că va trebui să plece aproape toţi. Noii manageri vor decide ce se va întâmpla cu şeful de secţie de  la ORL”, a declarat Vasile Popa, preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) al Spitalului Judeţean din Târgu-Jiu.

Părinţii Mădălinei Tulic, fata care a decedat pe  10 august, spun însă că nu se vor opri aici. „Aceste demisii pe mine nu mă încălzesc cu nimic, îmi dau fetiţa înapoi prin aceste decizii? Voi continua acţiunile la Parchet, în plângere am specificat câteva nume, al asistentei, al celor care au făcut autopsia şi nu au trimis probele la timp. Domnul Pălivan declara că se face vâlvă pe acest caz,, dumnealui nu are copii?, spune Radu Tulic, tatăl fetei care a făcut infarct în urma unei injecţii. Constantin Pălivan a ezitat iniţial să ia această hotărâre. „Rămâne să mă gândesc. Am îmbătrânit şi am obosit. Nu m-am hotărât cu privire la demisie, dar oricum este un act şi o decizie personal”, spunea acesta înainte să-şi depună documentele de revocare din funcţie.

Citeşte ce a declarat Constantin Pălivan mâine, în Adevărul Oltenia!


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite