Sute de credincioşi au fost prezenți la hramul Mănăstirii Strâmba–Jiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

slujba de la Mănăstirea cu hramul „Sfânta Treime”, din localitatea Strâmba – Jiu, a fost oficiată  de Înalt Preasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, împreună cu un numeros sobor de preoţi şi diaconi.

Câteva sute de credincioși au luat parte la slujba religioasă de la Mănăstirea din localitatea Strâmba Jiu, la care a participat Grupul psaltic „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, al Catedralei Mitropolitane din Craiova. La finalul Sfintei Liturghii, IPS Părinte Mitropolit Irineu le-a vorbit credincioşilor despre semnificaţia acestei sărbători: „Cinstim Preasfânta Treime ca o împlinire a tuturor sărbătorilor şi a tuturor descoperirilor dumnezeieşti până la sfârşitul veacururilor şi păstrăm această mărturisire ca pe cel mai sfânt odor. Ne străduim fiecare ca prin fapte bune să colorăm icoana sufletului nostru, care este după chipul Preasfintei Treimi”.
Mănăstirea a fost ctitorită în secolul XVI, pe locul unui schit mai vechi. În anul 1525, schitul este menţionat ca aparţinând Mănăstirii Govora, iar mai târziu Mănăstirii Tismana. Mult timp a fost biserică de parohie, iar în 1956 devine mănăstire, aici vieţuind în prezent 40 de maici.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite