UPDATE Viituri puternice, așteptate pe Jiu și Gilort

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O avertizare de Cod portocaliu a fost emisă de hidorologi pe râul Jiu și Gilort, viitura care este așteptată fiind cu peste o jumătate de metru mai mare decât cota de inundații.

Ora 15.15 Autoritățile din județul Gorj sunt în alertă și sunt pregătite să intervină în cazul în care râurile vor ieși din matcă. „Am avut aseară o întâlnire cu totți factorii responsabili de la nivelul instituțiilor și suntem în alertă. Codul portocaliu nu este pe teritoriu județului Gorj, dar ne-am luat măsuri de precauție și suntem pregătiți să intervenim“, a spus prefectul de Gorj, Liviu Andrei.

Ora 15.20 Ploile nu vor înceta să cadă în județul Gorj. Prefectul de Gorj a anunțat că sunt așteptate să cadă precipitații și în această seară.

Avertizarea este valabilă pe pe Gilort și râul Jiu, în amonte de Filiași, dar și pe sectoarele Filiași, Podari și Răcari, din județul Dolj. În aceste zone, nivelul apei se va situa peste cota de inundații cu 30-50 de centimetri.
Jiu amonte de Filiaşi şi pe Gilort, a instituit Cod portocaliu pe râul Jiu sector Filiaşi, Podari-judeţul Dolj, iar pentru sectorul Răcari anunţă că nivelul se va situa peste cota de inundaţii cu 30-50 de centimetri. Ieri, un afluent al râului Jiu a ieșit din matică și a inundat o suprafață de teren agricol de la marginea orașului Târgu-Jiu.

Avertizarea a fost actualizată pentru râurile Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caras, Nera, Cerna, și Olt.
Hidrologii au actualizat avertizarea pentru râurile Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caras, Nera, Cerna, Jiu, Olt. De asemenea, vertizarea de Cod galben este menținută pe râurile din bazinele hidrografice: Timiş și Bârzava. din judeţele Caraş Severin şi Timiş, Caraş, Nera, Cerna - judeţul Caraş Severin, pe Jiu, amonte Filiaşi, dar şi pe afluenţii săi din judeţele Hunedoara, Gorj, Mehedinţi, Dolj și Olt, sector Feldioara-Hoghiz, judeţul Braşov, pe râul Negru, în aval Rec,judeţul Covasna, pe afluenţii Oltului inferior din judeţele Gorj şi Vâlcea.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite