Află care a fost cauza decesului pacientei medicului Dițescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii legiști au efectuat necropsia pacientei care a decedat, ieri, la Spitalul Județean din Târgu-Jiu, și au stabilit cauza decesului.

Mariana Căldăraru, din Bumbești-Jiu, a decedat din cauza unui anevrism disecant de aortă. Medicii legiști au mai stabilit că uterul femeii nu era perforat, așa cum susțineau rudele acesteia.
Conducerea Spitalului Orășenesc din Bumbești Jiu a deschis o anchetă cu privire la cele întâmplate. „Se va face o anchetă administrativă pentru a se stabili dacă au fost respectate toate normele care sunt prevăzute la astfel de intervenții, începând de la condițiile de internare și până la existența medicamentației necesare în farmacia spitalului. Pe linie profesională trebuie să se pronunțe Colegiul Medicilor. E de discutat dacă spitalul din Novaci este pus într-o lumină negativă“, a spus Eufimia Dumitrescu, director al Spitalului Orășenesc din Novaci.
Mariana Căldăraru a fost supusă unui chiuretaj efectuat de către medicul Damian Dițescu. Starea femeii s-a agravat, iar medicii au decis s-o trimită la spitalul din Târgu-Jiu, unde a decedat pe masa de operație.
Medicul Dițescu mai este cercetat penal pentru moartea a doi nou-născuți.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite