Medicul Liliana Puiu Crăciun a fost trimisă în judecată pentru ucidere din culpă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liliana Puiu Crăciun
Liliana Puiu Crăciun

Dosarul penal al medicului Liliana Puiu Crăciun a ajuns în cele din urmă pe rolul instanței de judecată a Judecătoriei Târgu-Jiu, după ce a fost plimbat mai multe zile între Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

Primul termen de judecată a fost fixat pentru data de 16 mai. Inițial rechizitoriiul întocmit de procurorul de caz Gheorghe Emil Moța a fost infirmat de prim procurorul Parchetului de pe lângă  Tribunalul Gorj, Gheorghe Focșan, pe motiv că infracțiunea era de competența Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. Dosarul a fost preluat de acest parchet, unde a fost înregistrat, dar prim-procurorul Gheorghe Focșan a dispus ca cercetările să fie efectuate de Parchetul Gorj, dat fiind complexitatea cauzei. Dosarul a fost repartizat tot procurorului Moța, care l-a finalizat în scurt timp.
Liliana Puiu Crăciun, medic la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Târgu-Jiu, a fost găsită vinovată de procurori pentru ucidere din culpă. O pacientă în vârstă de 24 de ani tratată de aceasta în cabinetul particular a decedat în urma infectării un streptococ.
Procuroul a stabilit că există o legătură de cauzalitate între tratamentul aplicat de medic în cabinetul ei de ecografie, cu toate că nu avea voie să facă acest lucru, și decesul pacientei. „În cauză există în mod cert o legătură de cauzalitate între tratamentul prescris şi aplicat de învinuită şi efectul constând în moartea numitei Buicu Ionela Lorena ca urmare „a insuficienţei organice multiple survenite în evoluţia unei fosceite necrozante cu streptococ grup A, cel mai probabil consecinţa unei necroze fisulare aseptice, complicaţie locală survenită post infecţie intramusculară cu diclofenac, suprainfectată secundar, la un organism cu deprimare imunitară, consecinţa tratamentului cu dexametazonă efectuat anterior şi cel mai probabil purtător de streptococ grup A”, se precizează în rechizitoriu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite