A stat patru zile cu căpușa în cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mărioara Nimară
Mărioara Nimară

O femeie din localitatea Tismana a stat timp de patru zile cu o căpulă înfiptă în cap. Mărioara Nimară, în vârstă de 59 de ani, din satul Racoți, a simțit o mâncărime la ceafă, iar după patru zile a depistat că o căpușă se înfipsese în piele.

Femeia este internată acum la Secția de boli infecțioase din cadrul Spitalului Județean din Târgu-Jiu. Mărioara Nimară este în afara oricărui pericol și în câteva zile se va externa. Femeia ne povestește că nu știe cum a ajuns căpușa în capul ei: „M-am scărpinat timp de câteva zile. Am simțit o umflătură, iar nora mea a observat căpușa. Era acolo. Nici nu știam ce este, că nu mai pățisem așa ceva. Se înfipsese în cap. Nu știu ce s-a întâmplat și cum a putut să ajungă acolo. Probabil că a căzut de pe frunzele unui pom. Nora mi-a scos căpușa din cap. Mi-au apărut pe față și pe piept multe pete roșii, care, apoi, s-au umflat. Parcă eram opărită cu apă fiartă. Se făcuseră ca niște pungi de apă. Am crezut că este vorba de rujeolă. Nu mă durea nimic, dar mi-a fost frică și am venit la spital”.
Petele roșii au dispărut de pe corpul femeii, iar starea acesteia de sănătate este bună.

O altă pacientă mușcată de căpușă se află internată în Secția de boli infecțioase.

Ce recomandă medicii în cazul mușcăturilor de căpușe

Nu orice mușcătură de căpușă înseamnă și contactarea unei boli, dar, pentru a evita orice pericol se recomandă prezentarea la medic. „Doar căpușele infectate pot să transmită boala Lyme sau alte boli. Dacă nu stau mult timp în piele, între 24 și 48 de ore, și nu sunt infestate, mușcătura nu este periculoasă. Boala Lyme se manifestă, la început, prin febră și cefalee. Aceste simptome pot apărea și după câteva luni. Dacă nu este depistată la timp, boala duce la apariția unor suferințe neurologice, artrită, umflarea ganglionilor și poate avea manifestări cardiace. Sunt situații în care căpușele nu sunt infectate și roșeața de la locul mușcăturii dispare de la sine, dar în orice situație se recomandă prezentarea la medic“, a declarat medicul Diana Luminița Manea, de la Secția de Boli Infecțioase.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite