Procurorul Moța, verificat de CSM pentru că ar fi dat informații ziariștilor în cazul medicului Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Emil Moța
Gheorghe Emil Moța

Procurorul Gheorghe Emil Moța va fi verificat de către Consiliul Superior al Magistraturii, în urma sesizării făcute de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Laura Codruţa Kövesi.

Conform informațiilor pe care le deținem, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost sesizat de conducerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, nemulțumită de modul în care a fost relatat în presă infirmarea rechizitoriului în cazul medicului Liliana Puiu Crăciun.
În comunicatul emis de Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se precizează procurorul Moța ar fi furnizat informații jurnaliștilor înainte ca rechizitoriul să fie avizat de prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, Gheorghe Focșan. Acesta a infirmat soluția dată de procurorul Moța de trimitere în judecată a medicului Liliana Puiu Crăciun pentru ucidere din culpă, pe motivul lipsei competenței Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj în soluționarea dosarului, în condițiile în care era înregistrat din anul 2008.
După ce a fost infirmată soluția, dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, de unde, prin decizia procurorului Focșan, a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj și repartizat tot procurorului Moța. Acesta a ocupat funcția de prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj și s-a remarcat prin trimiterea în judecată a mai multor persoane care au deținut funcții de conducere, printre care se numără și fostul baron Nicolae Mischie.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite