Prim procurorul Focșan a oprit procesul medicului Liliana Puiu Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prim procurorul Focșan a infirmat rechizitoriu
Prim procurorul Focșan a infirmat rechizitoriu

Rechizitoriu privind pe medicul Liliana Puiu Crăciun, fosta șefă al Unității de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Județean din Târgu-Jiu, a fost infirmat de către prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, Gheorghe Focșan.

Medicul Liliana Puiu Crăciun a fost trimisă în judecată pentru ucidere din culpă de către procuroul Gheorghe Emil Moța, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, dar rechizitoriu a fost infirmat de către prim procurorul Gheorghe Focşan sub motivația că parchetul judeţean nu era competent să soluţioneze acest dosar. Culmea este că chiar prim-procurorul Focșan a dispus prin rezoluție, în anul 2010, ca procurorul Moța să instrumenteze acest dosar penal, iar acum, după finalizarea, dosarului a constatat lipsa competenţei de soluţionare.
Dosarul penal a fost deschis în anul 2008 după ce pacienta Ionela Buicu, în vârstă de 24 de ani, a decedat în urma tratamentului aplicat de către medicul Liliana Puiu Crăciun în cabinetul particular al acesteia. Expertiza medico-legală a arătat că decesul a survenit în urma unei infecții cu un streptococ, care a ajuns în organism în urma tratamentului injectabil efectuat de medicul Crăciun.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite