Dosarul medicului Liliana Puiu Crăciun, ţinut în loc de prim procurorul Focşan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liliana Puiu Crăciun
Liliana Puiu Crăciun

Procurorul Gheorghe Emil Moţa a finalizat dosarul privind pe medicul Liliana Puiu Crăciun şi a decis trimiterea acesteia în judecată pentru ucidere din culpă.

Rechizitoriu este ţinut însă de peste o săptămână în biroul prim procurorului Gheorghe Focşan, pentru că acesta refuză avizarea lui pentru a fi transmis pe rolul Tribunalului Gorj, pentru ca medicul să fie judecat. Motivul este că dosarul nu era de competenţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj şi procurorul ar fi trebuit să-şi decline competenţa. Cristina Ciobanu, purtătorul de cuvânt al Parchetului Gorj, a spus că dosarul nu a fost preluat în condiţiile legii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, astfel încât intervine nulitatea absolută.
Poziţia prim procurorului Gheorghe Focşan este ciudată, mai ales că a constatat lipsa de competenţă abia acum, la finalizarea dosarului.

Procurorul Gheorghe Emil Moţa susţine că dosarul este înregistrat din anul 2008, iar în anul 2010 i-a fost repartizat prin rezoluţie chiar de către prim procurorul Focaşan. Moţa mai spune că, potrivit legii, un parchet superior poate să preia un caz de la un parchet inferior.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite