Mănăstirile din Gorj vor aduna credincioși din toată țara la slujba de Înviere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mii de credincioși vor lua parte la slujba de Înviere de la mănăstirile din Gorj
Mii de credincioși vor lua parte la slujba de Înviere de la mănăstirile din Gorj

Peste 5000 de credincioși sunt așteptați să participe la slujba de Înviere de la Mănăstirea Lainici, din județul Gorj, aflată pe Defileul Jiului, o cale de legătură între Oltenia și Ardeal.

Slujba de Înviere de la sfântul lăcaș de cult aflat pe malul râului Jiu va aduna pelerini din mai multe județe ale țării. Dintre toate mănăstirile din județul Gorj, la Lainici  vor fi prezenți cei mai mulți credincioși.  300 dintre ei, în cea mai mare parte persoane cu venituri reduse, vor mânca împreună la masa de Paște, care nu va cuprinde carne, ci doar preparate din pește. „La sluijba Învierii Mântuitorului vor veni peste cinci mii de credincioşi, așa cum se întâmplă an de an. Spre dimineaţă, aproximativ 300 dintre dânşii vor rămâne la masă. Aici nu se serveşte carne, aşa că meniul de sărbătoare va cuprinde bucate din peşte: vom avea sărmăluţe de peşte, piftie şi alte preparate“, ne-a spus părintele stareț Ioachim.

100 de credincioși vor fi cazați în incinta mănăstirii

Mănăstirea Lainici mai este denumită „Mireasa din Defileu“ datorită frumuseții zonei și a celor două biserici, una care datează din secolul al XVIII-lea, iar cealalată a fost sfințită în urmă cu doar câțiva ani. În aceasta se află Icoana Maicii Domnului Grabnic Ascultătoare, care este făcătoare de minuni.
Părintele Stareț Ioachim spune sfântul lăcaș de cult dispune de 100 de locuri de cazare, care vor ocupate de Paște. 40 de credincioși din diferite zone ale țării și-au făcut deja rezervări. „M-au căutat cam 40 de credincioşi care mi-au spus că vin la Lainici de Paşte şi au nevoie de găzduire. Se poate spune că şi-au făcut rezervare, vin de departe“, a precizat părintele stareţ Ioachiml.
Mii de credincioși sunt așteptați să participe la slujbele din noiaptea de Înviere de la Mănăstirile Polovragi și Tismana.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite