Președintele Consiliului Județean Gorj a luat lecții de acordare a primului ajutor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnaliștii și autoritățile locale au învățat cum să acorde primul ajutor de către medicul șef al Unității de Primiri Urgențe (UPU), Mady Huzu. Printre cei inițiați s-a numărat și Ioln Călinoiu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Ion Călinoiu s-a cam temut de manechin și a preferat doar să-l atingă, fără să-i acorde primul ajutor. Aceasta a fost mai interesat să aplice practic metodele pe jurnalistele prezente în sală. Ion Călinoiu a declarat că e important să cunoști cum se acordă primul ajutor pentru că poți oricând să ajungă într-o astfel de situație: „Fiecare dintre noi are de învăţat din aceste lucruri. Este foarte important să aflăm noţiunile de bază pentru că nu ştim când suntem puşi în situaţii limită. Nu ştiu dacă aş fi în stare să acord primul ajutor, dar nu strică să cunoaştem procedura”, a declarat Ion Călinoiu.

Medicul Mady Huzu, şefa UPU Târgu-Jiu, a declarat și jurnaliștii trebuie să știe să acorde primul ajutor: „Este foarte important ca cei din presă să cunoască noţiunile de bază şi să ştie cum să acorde primul ajutor, mai ales că ajung printre primii la evenimentele rutiere. Trebuie să ştie care sunt etapele. Astfel, după ce se evaluează zona de risc, este recomandat să sune la 112 şi abia apoi să încerce acorde primul ajutor. Foarte important este să fim atenţi la coloana cervicală, pentru ca victimei să nu i se facă mai mult rău decât bine. Am arătat cum se eliberează căile respiratorii, cum să controleze existenţa respiraţiei, a circulaţiei sângelui, cum să facă ventilaţia artificială şi masaj cardiac, la fel de importantă fiind şi poziţia în care trebuie să aşezăm victima până la sosirea echipajului de pe ambulanţă”, a spus Mady Huzu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite