Peste 100 de câini, castrați în campania «Spay Day»

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul craiovean a lucrat de dimineață până seara
Medicul craiovean a lucrat de dimineață până seara

Peste 100 de câini și pisici au fost castrați în numai trei zile, în urma desfășurării campaniei «Spay Day», care a fost organizată de Asociația de protecție a animalelor «Pro Animals» din Târgu-Jiu și de organizația «Roumania Animal Rescue» din SUA.

Operațiile de castrare au fost efectuate de către medicul veterinar Aurelian Ștefan, din Craiova. Acesta a reușit o adevărată perfomanță. A făcut peste 100 de castrări în nici trei zile. Campania s-a desfășurat cu ocazia Zilei Internaționale a Animalelor fără Stăpân, care este marcată pe data de 4 aprilie.

Medicul veterinar Aurelian Ștefan spune că singura metodă eficientă împotriva înmulțirii necontrolate este castrarea: „În țările civilizate sunt campanii împotriva abandonării animalelor sau pentru castrarea lor, deoarece este singura măsură viabilă pentru stoparea înmulțirii necontrolate. O pereche de câini și urmașii lor produc într-o perioadă de șapte ani 60.000 de pui. La Craiova, de exemplu, unde se efectuează constant campanii de castrare, s-a reușit reducerea la jumătate a numărului de câini de pe străzi. Autoritățile nu prea se implică în această activitate de castrare sau de promovare a înmulțirii controlate. Doar în Iași, Oradea sau Sibiu s-au mai implicat autoritățile în rezolvarea acestei probleme. Peste 90% dintre campaniile care se fac sunt particulare. Orașele în care funcționează asociații de protecție a animalelor care se implică în problema gestionării câinilor fără stăpân sunt cazuri mai fericite, așa cum este în Târgu-Jiu, unde există Asociația «Pro Animals»”.

Carmena Șerbănoiu, președinta asociației Pro Animals, a precizat că o campanie asemănătoare ar putea avea loc peste o lună: „O să încercăm să mai organizăm peste o lună o campanie gratuită. Mă bucur că foarte mulți târgujieni au receptat mesajul nostru și au venit cu pisicile și câinii la castrat, care reprezintă singura metodă recomandată de Organizația Mondială a Sănătății pentru reducerea numărului de câini fără stăpân. Deja s-a întocmit o listă de de așteptare pentru următoarea campanie”.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite