A vrut să-și lase mama paralizată în grija medicilor pentru că nu i-au mai acordat niciun grad de handicap

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia spune că nu mai are nicio sursă de venit pentru a-și îngriji mama
Femeia spune că nu mai are nicio sursă de venit pentru a-și îngriji mama

O femeie din comuna Bumbești Pițic a venit ieri cu mama sa care este paralizată la spitalul de la pasarelă pentru a o lăsa în grija medicilor din cauză ca i-a fost tăiată indemnizația de handicap.

Ileana Olescu a adus-o pe mama sa la Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap, pentru reînnoirea certificatului de handicap. Comisia nu i-a mai acordat însă un alt certificat, astfel că femeia a vrut să-și lase mama la spital. „Mi-au pus dosarul în braţe şi i-au tăiat ajutorul de handicap pe care îl primea. Eu aveam carte de muncă pentru că o aveam în îngrijire şi acum i-au tăiat dreptul ăsta. Eu cu ce s-o îngrijesc, pentru că dacă i-au tăiat dreptul bănesc nu voi mai avea cu ce s-o îngrijesc. Mi-au spus că nu mai are dreptul să primească, dar ea nici apă nu poate să bea singură. Are probleme grave şi de trei ani avea gradul 1 grav de handicap şi acum dintr-o dată se făcu bine, că aşa spun medicii de la comisie. Eu o las aici pe mâna lor s-o îngrijească, să vadă şi ei cât de sănătoasă e“.

Conducerea Comisiei a precizat că bătrâna nu mai poate să primească certificat pentreu că s-a modificat legea. „Este catalogat ca boală şi atât. Trebuie să facă contestaţie la Bucureşti dacă nu este mulţumită de hotărârea membrilor comisiei. Altă şansă nu are. Sunt nişte paşi pe care trebuie să-i facă. Noi nu avem nici o vină, astea sunt legile”, a declarat Mircea Andrei, director adjunct Comisia de Evaluare Complexă a Persoanei Adulte Gorj.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite