Nouă gorjeni s-au ales cu dosare penale pentru că dețineau fără drept arme neletale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Armele au fost confiscate
Armele au fost confiscate

Polițiștii gorjeni din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au desfășurat, în prima parte a anului, acţiuni pentru depistarea deţinătorilor ilegali de arme şi muniţii, precum și de  prevenire a producerii de evenimente ca urmare a folosirii armelor de foc.

Poliţiştii au acţionat pentru descoperirea şi recuperarea armelor şi muniţiilor deţinute ilegal, ce pot fi folosite la comiterea de infracţiuni prin care se aduc atingere vieţii şi integrităţii corporale a persoanelor, precum şi tragerea la răspundere a celor vinovaţi de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

În urma acțiunilor desfășurate, au fost constatate 17 infracţiuni, din care: cinci de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi nouă de deţinere, port sau uz de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept. De asemenea, polițiștii au mai constatat şi trei infracţiuni de contrabandă calificată în concurs cu infracţiunile prevăzute de Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor. Poliţiştii au indisponibilizat în vederea confiscării 15 arme, din care șase arme letale, puşcă de vânătoare, şi nouă arme neletale de diferite tipuri şi calibre.

Unul dintre cei care s-au ales cu dosare penale se numără și un tânăr din orașul Rovinari, care, la sfârșitul lunii trecute, a introdus ilegal în țară un pistol cu gaze, pe care a deținut-o fără drept.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite