Consultații gratuite acordate de medici de la spitalele din București

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pacienții gorjeni au beneficiat de consultații gratuite
Pacienții gorjeni au beneficiat de consultații gratuite

Medici chirurgi de la Institutul Oncologic “Alexandru Trestioreanu” din București au acordat, la sfârșitul săptămânii trecute, o serie de consultatii gratuite pacienților diagnosticați gorjeni cu cancer.

Consultațiile au fost derulate prin intermediul Asociației române de Oncologie «Sfânta Ana». „Sunt doctori voluntari care vin periodic la Târgu - Jiu pentru a ajuta bolnavii care nu pot fi transportați din cauza stării de sănătate în centrele în care există chirurgie oncologică, precum și pe cei care nu își permite din punct de vedere financiar deplasarea. Consultațiile au avut loc la cabinetul doamnei doctor Aurora Sandru, membru fondator al Asociației Române de Oncologie “Sfânta Ana”. Echipa sosită de la Bucuresti a fost compusă din: chirurgul Vlad Rotaru, supraspecializat în chirurgie oncologică și chirurgie hepatică (Clinica Chirurgie I), medicul urolog Ioan Burlănescu (Chirurgie III) și medicul chirurg Elena Chițoran. O parte din bolnavii consultați ar fi trebuit să beneficieze de un astfel de consult de specialitate cu mult timp în urmă, însă din cauza lipsei banilor au renunțat, fiind aproape gata să cedeze în lupta cu cancerul“, a spus Bogdana Costoiu, președinta Asociației române de Oncologie «Sfânta Ana».

Medicii au asigurat că vor face toate eforturile ca, la un interval de câteva luni, să vină în județul Gorj pentru a ajuta oamenii aflați în suferință. „În cursul activității mele, am avut prilejul de a vedea impactul pe care îl are diagnosticul de cancer în viața bolnavilor, a familiilor acestora, precum și starea de totală confuzie asupra viitorului, a metodelor de tratament și diagnostic disponibile. Doresc să-i ajut atât cât îmi stă în putere“, a spus medicul Vlad Rotaru.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite