Face canapele cu fir din aur şi piele de crocodil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Apostoiu realizează produse de lux pentru export
Daniel Apostoiu realizează produse de lux pentru export

Într-un atelier din Târgu Jiu, Daniel Apostoiu, în vârstă de 33 de ani, realizează canapele, fotolii, paturi şi alte produse de lux pentru clienți din Belgia şi Sain Tropez.

Daniel Apostoiu, în vârstă de 33 ani, a terminat Facultatea de Științe Economice și a lucrat o perioadă ca economist, dar nu se simțea satisfăcut, așa că a luat decizia să plece să muncească în Italia. „În țară, salariile erau foarte mici. Am fost ajutat de cumnatul meu, care lucra într-un atelier de tapițerie. Prin intermediul lui, am ajuns și eu să lucrez alături el“.
A învăţat meseria de tapiţer de meşteri arabi. „Am lucrat în Italia timp de mai mulți ani într-un atelier de tapițierie, din orașul Treviso, unde se realizau produse pentreu cele mai mari firme din lume din acest domeniu din Italia și Franța. La început, nu știam nimic legat de această meserie și a fost destul de greu până am reușit să învâț. Eu eram contabil de meserie și nu mai lucrasem niciodată în acest domeniu. Mergeam la serviciu, iar apoi rămâneam după orele de program ca să deprind această meserie. Am învățat de la arabi, care erau meseriași și lucrau în atelierul respectiv. Am petrecut multe nopți în atelier și nu am dormit ca să învăț această meserie“, ne spune tânărul întreprinzător.

Şi-a deschis atelierul la începutul crizei

În anul 2009 a hotărât să se întoarcă în țară, pentru că-i era dor de familie și pentru că vroia să-și deschidă propria lui afacere. Cu banii strânși în Italia și cu un ajutor financiar din partea părinților și-a amenajat un atelier de tapițerie în perioada în care firmele se închideau cu duiumul. „Investiția a fost destul de mare, de 50.000 de euro Nu am avut toată suma și am fost ajutat de părinți, care au crezut în ideea mea. Când a început criza și firmele se închideau una după alta, eu mi-am deschis acest atelier”. Dacă la început lucra de unul singur, acum comenzile au crescut şi are şase angajaţi. Daniel produce canapele, paturi, colţare, fotolii şi scaune pentru piaşa din Belgia şi din Franţa. Produsele lui pot fi întâlnite în showroom-uri din străinătate. „Am comenzi pentru tot anul 2012. Livrez pentru showroom-uri din Saint Tropez şi din Franţa. Clienţii sunt mulţumiţi pentru că produsele sunt de calitate, iar concepţia îmi aparţine în totalitate. Eu desenez, schiţez şi pun toate ideile în prasctică. Sunt produse unice”, ne povesteşte Daniel.

Canapea cu fir din aur

Tapiţerul foloseşte materiale de calitate importate din strainătate. Cea mai scumpă piele din care ar putea să realizeze obiecte de mobilier este cea de crocodil, dar până aum nu a avut comenzi din cauza preţului foarte ridicat, între 300 şi 500 euro metrul pătrat. Cea mai scumpă canapea realizată în atelierul său a fost confecționată cu fir din aur. „A fost la cererea unui om de afaceri din Târgu Jiu”, precizează tapiţerul.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite