Seminarul privind cariera şi etica în funcţia publică, contestat de sindicate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicatul Funcţionarilor Publici din  DGASPC SANITAS Gorj contestă organizarea la Târgu-Jiu a seminarului regional privind cariera şi etica în funcţia publică de către Agenţia Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP).

Am prefera ca în loc de organizarea unui seminar pe această temă, ANFP să îşi realizeze atribuţiile în domeniul salarizării prin ,,elaborarea cadrului legislativ privind funcţia si funcţionarii publici”. Este mai eficient şi convingător, să motivezi o carieră prin venituri salariale decât prin statute pline de obligaţii fără nici un avantaj financiar.Dacă în urmă cu câţiva ani, funcţionarul public era apreciat şi invidiat, astăzi el este compătimit şi umilit. În ultimi ani, drepturile salariale din statutul funcţionarilor publici au fost tăiate, rămânând doar obligaţiile, ajungându-se astfel la paradoxala situaţie în care o categorie socială are numai obligaţii fără drepturi corelative.   Practic astăzi, datorită guvernului, nu avem drepturi salariale, dar avem statut …statut care în mod cert nu ţine de foame. Guvernul doreşte administraţie eficientă cu  salariu de 120 de euro?,… în timp ce unii dintre beneficiarii noştri au venituri de peste 200 de euro?“, declară Sorin Torop, preşedintele Sindicatului Funcţionarilor Publici din DGASPC SANITAS Gorj.

Principalele revendicări ale sindicaliștilor constau în: salarizarea în mod unitar a funcţionarilor publici după aceeaşi grilă de salarizare; reintroducerea treptelor de salarizare și amnistie fiscală pentru funcţionarii publici care au pierdut procesele privind reîncadrările. Liderul de sindicat amenință cu proteste în cazul în care revendicările nu vor fi luate în considerare.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite