Fostul partener de jocuri de noroc al lui Victor Pițurcă a fost arestat preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Afaceristul gorjean Doru Șerban, cunoscut sub porecla de Habitu, a fost arestat preventiv, în această aseară, pe o perioadă de 29 de zile.

Curtea de Apel Craiova a admis recursul făcut de Parchetul de pe lângă Tribunalul împotriva sentinței judecătorești de respingere a mandatului de arestare preventivă pe numele lui Doru Șerban. Acesta este acuzat de spălare de bani, șantaj și evaziune fiscală, suma totală care ar face obiectul acestor infracțiuni se ridică la un milion de euro.
Din probatoriul administrat până în prezent de către ofiţerii de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Gorj, întocmit sub coordonarea unui procuror, s-a stabilit că Doru Șerban, de 57 ani, din municipiul Târgu-Jiu, administrator al unei firme din judeţul Gorj, în perioada 2007-2011, a acordat cu titlu de împrumut, unor persoane fizice şi juridice, sume de bani în lei şi valută, în schimbul unor dobânzi oneroase. Pentru a determina părţile vătămate să plătească sumele de bani şi dobânzile oneroase pretinse, Habitu este suspectat că a exercitat acte de violenţă fizică şi psihică asupra acestora.
Unul dintre acești oameni de afaceri este fostul său partener, Dan Radu Floarea. Habitu spune că acesta este protejat de oamenii legii pentru că a făcut împotriva lui mai multe sesizări penale pentru înșelăciune, dar nu s-a luat nicio măsură împotriva sa, iar el a devenit din victimă inculpat.
Habitu a fost partener de jocuri de noroc al actualului selecționer al echipei naționale, Victor Pițurcă, pe vremea când acesta juca la Pandurii Târgu-Jiu. cei doi se aflau în același loc, la începutul anilor 80, în momentul în care milițienii au făcut o descindere și i-au arestat.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite