Minerii din Valea Jiului au fost la un pas să vină la Târgu-Jiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Minerii au vrut să traverseze Defileul Jiului  (Foto: Cronica Văii Jiului)
Minerii au vrut să traverseze Defileul Jiului (Foto: Cronica Văii Jiului)

O nouă mineriadă ar fi putut avea loc astăzi. Cei peste 3000 de ortaci care u protestat în curtea Companiei Naționale a Huilei (CNH) Petroșani au avut intenția, la un moment dat să plece spre Defilul Jiului și să ajungă în Târgu-Jiu pentru a ajunge la București.

Ortacii au vrut să traverseze Defileul Jiului, pentru a ajunge la Târgu-Jiu și de aici să plece la București. Imediat, jandarmii și poliștii au intrat în alertă și au întocmit un plan pentru a bloca accesul pe Defileul Jiului. „Nu e momentul să plecăm. Acum trei lideri de ai noştri şi trei mineri, plus Constantin Jujan, directorul CNH au plecat la Minister. Să vedem ce veşti ne aduc ei de acolo. Aveţi răbdare!”, i-au liniștit pe minerii liderii de sindicat.

Curtea Companiei Naționale a Huilei (CNH) din Petroșani a fost ieri plină de minerii veniți de la toate unităţile miniere din Valea Jiului. Ortacii au scandat lozinci împotriva guvernanților şi a conducerii companiei. Protestatarii au intonat Imnul Minerilor şi au ţinut momente de reculegere pentru colegii care au murit în accidentele de muncă petrecute de-a lungul timpului. Liderul de sindicat Petre Nica a avut inițiativa ca minerii să se gândească și la semenii lor: „Să nu îi uităm pe colegii noştri de la fiecare mină, care au pierit acolo sub pământ şi să le respectăm memoria”.
Flancaţi de jandarmi, minerii au plecat în coloană prin oraș și au scandat diferite lozinci pe tot timpul deplasării: „Nu ne provocaţi, că o să regretaţi!”, „Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi”, „Bucureşti, Bucureşti!” sau „Vrem autocare pentru deplasare!“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite