Operele lui Brâncuşi, prezentate 3 D la UNESCO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poarta Sărutului va fi prezentată în format 3D
Poarta Sărutului va fi prezentată în format 3D

Primăria municipiului Târgu-Jiu va cheltui 6500 de euro pentru promovarea Ansamblului sculptural «Calea Eroilor» în Franța, în vederea includerii operelor de la Târgu-Jiu în patrimoniul UNESCO.

O delegaţie formată din zece persoane se va deplasa în Paris în a doua parte a lunii martie. Pe data de 19 martie, la sediul UNESCO va avea loc o prezentare 3 D a Ansamblului Monumental „Calea Eroilor” din Târgu Jiu, care va fi realizată de Sergiu Nistor, preşedintele ICOMOS România. De asemenea vor avea loc consultări cu specialiştii francezi privind procedurile de clasare a ansamblului sculptural în Patrimoniul Mondial UNESCO. „ Vom merge în Franţa cu prezentarea realizată în urma scanării operelor brâncuşiene cu laserul. Se va face ulterior o transpunere 3D care va reda la milimetru toate formele monumentelor. Scanarea va fi oferită gratuit Primăriei Târgu Jiu de o firmă de specialitate“, a spus Ovidiu Popescu, directorul Centrului de cultură și artă «Constantin Brâncuși» din Târgu-Jiu

Vizita va continua la Ambasada României din Paris. La manifestarea care va avea loc aici va participa și Nicolae Manolescu, ambasadorul României la UNESCO. Cu această ocazie va avea loc semnarea oficială a Protocolului de Parteneriat ICOMOS România – ICOMOS Franţa în vederea elaborării Dosarului de Clasare a Ansamblului Monumental Calea Eroilor în Patrimoniul Mondial UNESCO. Alain Seban, preşedintele Centrul Naţional de Artă şi Cultură G. Pompidou din Paris va fi răsplătit cu premiului internaţional BRÂNCUŞI.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite