Locatarii din Petreşti au câştigat procesul pentru demolarea «bradului»

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locatarii din cartierul Petreşti, din municipiul Târgu-Jiu, au câştigat procesul pentru demolarea antenei de telefonie mobilă de forma unui brad.

Instanţa de judecată a Tribunalului Gorj, secţia Contencios Administrativ, a dat câştig de cauză locatarilor din zona Petreşti în procesul cu Primăria Târgu-Jiu şi firma de telefonie Orange. Completul de judecată a decis anularea autorizaţiei de construire eliberată de Primăria Târgu-Jiu şi, prin urmare, demolarea bradului artificial în care se află  montată o antenă de telefonie mobilă. Sentinţa poate fi atacată cu recurs.
Dan Dobrotă, locatar în cartierul Petreşti şi unulp dintre reclamanţi, spune că se aştepta la o asemenea sentinţă din partea instanţei de judecată: „Au fost mai multe puncte care nu au fost respectate, atunci când s-a eliberat autorizaţia de construcţie: nu exista Planul Urbanistic Zonal, nu s-a luat acordul vecinilor, iar terenul era închiriat şi nu aveau voie să construiască. Sper să reuşim şi mai departe. E o primă bătălie pe care am câştigat-o. Cred că şi mai departe o să reuşim. Şi dacă suntem 50 de metri sau 30 de metri până la locuinţele noastre, nu cred că acea antenă nu-i influenţează pe oameni. Ne aşteptăm să facă recurs.  Conform legii, nu ar trebui să fie pe teren intravilan, ci extravilan“.

Sentinţa îi bucură pe locatari

Casa lui Alin Hulea, din cartierul Petreşti, este cea mai apropiată de bradul artificial în care se afla antena de telefonie mobilă. De profesie asistent medical, acesta spune că radiaţiile emise au un efect nociv asupra populaţiei. Alin Hulea este bucuros că procesul a fost câştigat: „Însăşi faptul că instanţa a luat în calcul acţiunea locuitorilor, deşi aceasta a fost făcută peste termenul legal, arată că lucrurile sunt putrede din capul locului. Mă bucură sentinţa pentru că arată că instituţiile statului funcţionează. Am avut emoţii din punct de vedere al termenului, pentru că nu a fost atacatâ în termen. Oricine montează ceva care afectează pe cei din jur trebuie să le ceară acordul“.

Locatarii au crezut că este vorba de un brad ornamental

Staţia de telefonie mobilă de forma unui brad a băgat spaima în locuitorii din zona Petreşti. Aceasta a apărut în urmă cu mai bine de un an, chiar în preajma sărbătorilor de iarnă din anul 2010.  Locatarii au crezut, la început, că este vorba de un brad ornamental. Oamenii şi-au dat mai târziu seama ce reprezintă bradul, atunci când au văzut o luminiţă roşie în vârf de la antena de telefonie. „Nu ne-a întrebat nimeni dacă suntem de acord cu amplasarea. Au făcut acest brad ca să ascundă ceva. Probabil că este de o putere mult mai mare decât limita admisă“, spune Dan Dobrotă,

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite