Aproape 10.000 de mineri au fost trimiși acasă din cauza gerului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Minerii din cadrul Societății Naționale a Lignitului Oltenia (SNLO) întrerup lucru de astăzi din cauza temperaturilor extrem de scăzute. În jur de 7500 de salariați vor rămâne acasă până pe 3 februarie. Aceeași decizie a fost luată și de conducerea Complexului Energetic Rovinari, 2000 de angajați din sectorul minier urmând să intre în concediu de odihnă.

Înreruperea activității a fost convenită în urma unui protocol încheiat îndre sindicate și administrație.
Tiberiu Trotea, directorul general al CE Rovinari, a precizat că funcționarea termocentralei nu va fi afectată: „Stocurile de cărbune sunt de 450.000 de tone, iar termocentrala consumă 35.000-36.000 de tone. Am decis întreruperea activității de exploatare a cărbunelui pentru a evita accidentele de natură tehnică și umană“.  Potrivit acestuia, la temperaturi mai mici de minus 12 grade Celsius, uleiul din utilaje capătă o vâscozitate mai mare și există pericolul producerii de avarii foarte grave. De asemenea, cauciucul de la benzile transportoare a cărbunelui capătă o rigiditate mult mai mare și se poate rupe.
Aurel Popescu, purtătorul de cuvânt al SNLO, a precizat că se va asigura doar paza unității, viabilitatea drumurilor și aerajul minelor de subteran: „Se va asigura personalului care va lucra în continuare echipament corespunzător, ceai cald și se vor verifica instalațiile de încălzire“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite