Lola și Mabalu vor fi vânduți la licitație

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lola și Mabalul, doi câini de rasa ciobănesc german, vor fi vânduți la licitație de către Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ) Gorj.

Cățeaua Lola are vârsta de opt ani și a venit vremea să se retragă din activitate, fiind specializată în detectarea explozivilor, iar Mabalu are doi ani și nu are aptitudinile necesare pentru a deveni un câine de urmă. Licitația va avea loc pe data de 9 februarie. Prețurile de vânzare nu sunt deloc mici, pentru că s-a investit foarte mult în cei doi câini, atât în hrănirea lor, dar, în special, în pregătirea acestora. Mabalu va fi vândut, la prima licitație, cu o sumă cuprinsă între 4280 de lei și 7134 de lei, iar Lola va putea ajunge în posesia celui care va oferi un preț între 1320 de lei și 2201 lei. În cazul în care nu se vor vinde, IJJ Gorj va mai organiza încă două licitații. Dacă nici după acestea, cei doi câini nu își vor găsi stăpâni, atunci vor fi luați de către conductorii care se ocupă de aceștia. „În situaţia în care nu vor fi licitaţi, ultima etapă a procedurii va consta în predarea acestora celor doi conductori, dacă aceştia au condiţiile de creştere şi de hrănire corespunzătoare. Vor fi înlocuiţi cu alţi câini. Este prima licitaţie organizată şi desfăşurată la sediul IJJ Gorj, al cărei obiect îl constituie valorificarea unor câini de serviciu”, a precizat purtătorul de cuvânt al IJJ Gorj, Alin Ivan.

Lola a găsit petarde asupra microbiștilor

Comandantul Grupei Conductori Câini Serviciu din cadrul IJJ Gorj, Dan Grădineanu, spune că Lola a participat la mai multe misiuni, în special la meciurile de fotbal, și a depistat petarde asupra mai multor microbiști: „Lucrez cu ea de trei ani, dar o cunosc de când a venit în unitate, mai ales că eu mă ocup şi de pregătirea câinilor din unitate. Lola este un câine docil, nu a fost dresată să fie agresivă, a fost folosită cu succes în mai multe misiuni, la asigurarea măsurilor de ordine la meciurile de fotbal, la manifestările cu public numeros, a avut şi câteva succese, a găsit petarde la câţiva suporteri. Este un câine bun de companie”.
Mabalu a fost repartizat de la Centrul Chinologic Sibiu pentru specializare în categoria căutare şi salvare persoane. În urma cursurilor, nu a putut fi calificat. „E un câine docil și se joacă mai mult se joacă. M-am ataşat foarte mult de el, îmi pare rău că nu am reuşit să trecem de hopul dresajului, nu s-a adaptat”, a spus Mihai Ianoş, conductorul lui Mabalu.
În cadrul IJJ Gorj se mai află cinci câini, care sunt însoțiți în următoarele acțiuni: însoţire intervenţie, însoţire patrulare, căutare şi salvare în mediul natural. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite