Intersecțiile cu sens giratoriu din Târgu-Jiu fac victime

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un șofer din municipiul Târgu-Jiu a rămas fără permis pe motiv că a pătruns într-o intersecție cu sens giratoriu la culoarea roșie a semaforului.

În orașul lui Brâncuși au fost amenajate în centrul orașului trei intersecții cu sens giratoriu dotate cu semafoare pentru trecerea pietonilor, situație unică în țară. De multe ori, mai ales în perioadele aglomerate, șoferii care pătrund în intersecție la culoarea verde ajung în capătul celălalt la culoarea roșie, pentru că trebuie să aștepte să dea prioritate altor mașini aflate în sensul giratoriu. Ionuț Giubalcă, 24 de ani, spune că a pățit și el exact același lucru, dar că a fost tras pe dreapta de către un echipaj de poliție: „Veneam din oraș și mă deplasam către gară. Am intrat în intersecție pentru că semaforul arăta culoarea verde și am oprit apoi să dau prioritate altor mașini care intraseră în intersecție. Un polițist a ieșit din mașină și m-a tras pe dreapta. I-am explicat ce s-a întâmplat, dar nu a ținut cont și mi-a întocmit un proces verbal de sancționare pentru «nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului electric la intersecția străzilor Unirii cu Republicii». Am precizat în procesul verbal, la obiecțiuni, că atunci când am intrat în intersecție era culoarea verde“. Șoferul spune că agentul care l-a sancționat a făcut exces de zel pentru că situația prin care a trecut el se întâmplă frecvent în intersecțiile cu sens giratoriu semaforizate. Ionuț Giubalcă spune că a va depune astăzi acțiune în instanța de judecată pentru anularea procesului verbal.
Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Poliției Gorj, precizează că șoferul se poate adresa instanței de judecată, în cazul în care se consideră nedreptățit.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite