Abandonaţi într-o fostă unitate militară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 50 de persoane care locuiesc în barăcile care au aparținut fostei unități militare din cartierul Drăgoeni, din Târgu-Jiu, se simt abandonați de autorități pentru că nu dispun de condițiile necesare unei vieți normale.

Cartierul de locuințe sociale din zona Drăgoeni se află la o distanță de un kilometru de la Drumul Național 67. Aici se ajunge pe un drum pietruit, dar neiluminat. Locuințele au fost amenajate de Primăria Târgu-Jiu în clădirile care au aparținut fostei unități militare de radiolocație. Aici au fost mutați oamenii care au locuit în casele naționalizate retrocedate foștilor proprietari , precum și persoanele rămase fără locuințe și care au cerut ajutorul autorităților locale. Cartierul a fost dat în folosință în urmă cu opt ani, dar nici acum locatarii nu dispun de condițiile necesare pentru o viață normală: rețea de canalizare și de alimentare cu apă potabilă, iluminat public,  alimentare cu gaze. Apa de la cele două fântâni nu este potabilă, iar oamenii din această zonă trebuie să se deplaseze un kilometru ca să-și procure apă de băut.

image
image
image

Mădălin Firiza, în vârstă de 34 de ani, locuiește de doi ani în acest cartier. Tânărul este căsătorit și are doi copii. Acesta și-a făcut unele îmbunătăţiri prin casă și și-a realizat un sistem improvizat de alimentare  cu apă: un butoi deasupra chiuvetei pe care trebuie să-l umple tot timpul cu apă de la cele două fântâni din cartier. Mădălin Firiza trăiește cu familia sa într-o locuință cu două camere, fără baie și bucătărie. „Este greu fără apă și canalizare, dar încercăm să ne descurcăm cum putem. Am făcut un veceu în afara locuinței. Pe drum și în cartier este beznă, după lăsarea întunericului. Ne încălzim cu lemne că nu avem rețea de gaze. Trebuie să merg cam un kilometru până la o pompă de la drumul principal. Apa de aici nu este bună de băut“.

Investiții promise pentru acest an

Marian Vijulie, 50 de ani, locuiește de opt ani în cartierul de locuințe sociale, chiar de când  a fost dat în folosință. Bărbatul spune că de atunci și până acum nu s-a mai făcut vreo îmbunătățire, cu toate că reprezentanții Primăriei Târgu-Jiu au promis că se vor schimba condițiile de viață.
Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu, a menționat că apa de la cele două fântâni este potabilă și că în acest an se vor face o serie de investiții: „Pentru rețeaua de canalizare este folosită momentan o fosă septică, care e întreținută de societatea Aparegio. Se va extinde în acest an canalizarea și spre unitate, când se va face investiția și în cartierul Drăgoieni. Există iluminat public si când se extinde rețeaua pe drumul principal se va rezolva tot. Se utilizează și fântâna primăriei, și cea a unității. Apa este potabilă“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite