Cel mai modern bloc energetic din România va fi pus în funcțiune la CE Rovinari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul energetic şase a fost oprit în anul 2007 şi va începe să funcţioneze din nou peste o săptămână, după ce a fost modernizat.

Lucrările de modernizare au costat peste 14,6 milioane de euro și au început în anul 2009. Blocul energetic numărul şase a fost oprit în anul 2007 pentru că nu mai corespundea normelor de mediu solicitate de Uniunea Europeană. Tiberiu Trotea, directorul Complexului Energetic (CE) Rovinari, a spus că este cel mai modern grup de producere a energiei electrice din ţară: „Vom porni în anul 2012 mai optimiști decât anul 2011, pentru că peste câteva zile se va pune în funcțiune un bloc energetic, care va fi cel mai modern din România pe cărbune inferior. Este vorba de blocul energetic şase care a fost oprit în urmă cu mai mulți ani, respectiv în anul 2007, iar lucrările de modernizare au început în anul 2009, pentru că a fost nevoie de anumite lucrări de demolare. Este în probe şi cel târziu în data de 21 va intra în funcţiune cu toate instalaţiile de mediu care sunt prevăzute în programele de conformare., respectiv cerinţa de reducere a dioxidului de sulf a prafului şi a celorlalte noxe. Investiția totală a fost de 68,6 milioane lei. Lucrări de reabilitare pe parte de producţie, în valoare de 400 de miliarde de lei“.
Grupul energetic este dotat cu toate instalaţiile necesare respectării normelor de mediu cerute de Uniunea Europeană. „Capacitatea lui este de 330 de Megawaţi. Este dotat cu toate instalaţii necesare pentru respectarea normelor de protecţia a mediului: instalaţie de desulfurare, transportul cenuşii în sistem şlam dens“, a precizat Tiberiu Trotea.

Anul 2012 se anunţă foarte profitabil pentru CE Rovinari

Conducerea CE Rovinari consideră că acest an va aduce venituri mai mari față de anul trecut, care a fost cel mai bun din ultimul an pentru unitatea economică de stat din judeţul Gorj în care îşi desfăşoară activitatea peste 4200 de salariaţi. „Anul 2011 a fost un an de referinţă pentru Complexul Energetic Rovinari, unul dintre cei mai buni ani din ultimii 15 ani la CE Rovinari, atât din punct de vedere al cifrei de afaceri, cât şi din punct de vedere investiţional. În ceea ce priveşte anul 2012 suntem optimişti şi, din cea am prognozat, avem o creştere a veniturilor şi în acest an şi avem încredere că va fi mai bun decât anul trecut, pentru că ne-am proiectat un buget cu venituri mai mari şi avem un program de investiţii necesar pentru realizarea programului de conformare“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite