230 de salariaţi de la Complexurile Energetice Turceni şi Rovinari vor fi disponibilizaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primele disponibilizări vor avea loc în luna februarie la Complexul Energetic (CE) Turceni.

Vizaţi de disponibilizări sunt lucrătorii care mai au cel mult doi ani până când se vor pensiona. Aceştia vor beneficia, conform prevederilor legale, de 13 salarii compensatorii, care se ridică la câte 30.000 de lei pentru fiecare angajat, şi de o indemnizaţie lunară de 1500 de lei şi plata contribuţiilor sociale până la îndeplinirea condiţiilor de pensionare. Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj a fost notificată cu privire la faptul că în luna februarie 200 de salariaţi de la CE Turceni vor fi pleca acasă. „Salariaţii vor fi disponibilizaţi începând din luna februarie“, a spus Ana Maria Niculescu, purtător de cuvânt al AJOFM Gorj.
Elena Zamfir purtător de cuvânt al CE Turceni, a spus că, deocamdată, nu se ştie exact câţi oameni vor pleca acasă: „Deocamdată nu confirmăm nicio cifră deoarece se fac verificări împreună cu Casa de Pensii cu privire la persoanele propuse pentru disponibilizare. Vom avea un răspuns în jurul datei de 15 ianuarie. Este o notificare de intenţie“. 
Preşedintele Sindicatului Mine-Energie Jilţ Turceni, Adrian Marciuc, nu este de acord cu disponibilizarea a 200 de angajaţi: „Aceste disponibilizări ar fi trebuit să se facă încă de anul trecut, dar nu a apărut hotărârea de guvern în care să se prevadă exact numărul de persoane care urmează să plece. Acum s-a emis hotărârea de guvern, dar noi nu suntem de acord ca 200 de persoane să fie disponibilizate, pentru că, din verificările făcute de noi, doar 120 de salariaţi îndeplinesc condiţiile de pensionare pe o perioadă de până la doi ani“. Liderul de sindicat a precizat că vor mai fi şi disponibilizări la cerere, dar probabil că nu vor exista mai mult de cinci solicitări. În cadrul CE Turceni lucrează 4500 de persoane. La începutul anului trecut, 20 de salariaţi au fost disponibilizaţi.        

Disponibilizări şi la CE Rovinari

Disponibilizările nu vor ocoli şi CE Rovinari, dar vor fi în număr mult mai mic. „Sunt 30 de salariaţi care îndeplinesc condiţiile pe pensionare. Trebuie să apară hotărârea de guvern care să stabilească exact numărul de persoane care vor fi disponibilizate. Procesul de restructurare de personal va avea loc în perioada aprilie – mai“, a spus Constantin Mitrescu, preşedintele Sindicatului Energia Rovinari. Anul trecut, la CE Rovinari s-au mai făcut  67 de disponibilizări

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite