Doi afacerişti gorjeni au fost trimişi în judecată de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi oameni de afaceri din judeţul Gorj au fost trimişi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie în dosarul fostei conduceri a Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București.

Toma Potârcă și Mihai Ilarie au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție pentru mai multe infracţiuni. Aceştia vor fi judecaţi pentru complicitate la abuz în serviciu în formă gravă, fals în înscrisuri şi spălare de bani şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. Toma Potârcă este nepotul cunoscutului om de afaceri de etnie romă, Ninel Potârcă, fost candidat la preşedinţia României. Cei doi vor fi judecaţi la Tribunalul Bucureşti.
Potrivit rechizitoriului, în perioada septembrie 2009 – martie 2010, societăţile administrate de cei doi au livrat, cu încălcarea dispoziţiilor legale, bunuri şi servicii către Institutul de Pneumoftiziologie.
Toma Potârcă era reprezentantul societăţii Robyadelin Company SRL din Târgu-Jiu, iar Mihai Ilarie deţinea funcţia de administrator al firmei Milarprod SRL. Conform procurorilor anticorupţie, cele două societăţi au încheiat contracte prin întocmirea de contracte şi facturi ce atestă operaţiuni comerciale fictive.
Toma Potârcă a fost arestat preventiv împreună cu unchiul său Ninel Potârcă, în toamna anului 2010, pentru o evaziune fiscală de 3,8 milioane de lei.





Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite