Au câştigat 500 de lire sterline pentru că au creat site-ul şcolii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mădălina Sârbu, Ionuţ Pripici şi Alexandra Spineanu au realizat cel mai frumos site al şcolii
Mădălina Sârbu, Ionuţ Pripici şi Alexandra Spineanu au realizat cel mai frumos site al şcolii

Trei elevi de la Colegiul Tehnic «General Gheorghe Magheru» din Târgu-Jiu au câştigat un premiu de 500 de lire sterline pentru realizarea celui mai frumos site al şcolii.

Ionuţ Pripici, Alexandra Spineanu, din clasa a X-a, şi Mădălina Sârbu, din clasa a XI-a, au fost premiaţi cu 500 de lire sterline în urma unui concurs pentru realizarea celui mai frumos site al şcolii. Banii au fost oferiţi de un fost elev al şcolii, care s-a stabilit în Anglia şi a ajuns un om de afaceri de succes. Acesta a vizitat site-ul liceului pe care l-a absolvit şi nu a fost mulţumit de felul în care arată, astfel că i-a propus directorului Colegiului Tehnic «General Gheorghe Magheru» organizarea unui concurs pentru realizarea unui site, câştigătorul urmând să primească 500 de lire sterline. Şapte elevi, grupaţi în trei echipe, s-au înscris la concurs. După aproximativ o lună de muncă, directorul liceului a anunţat şi câştigătorii, după ce site-urile create de elevi au fost analizate de o comisie formată din profesori de informatică şi inspectori de specialitate. Şi sponsorul a avut un cuvânt greu de spus în privinţa desemnării echipei câştigătoare. „Nu mă aşteptam să câştige această echipă, pentru că ceilalţi concurenţi erau foarte buni. Elevii din celelalte echipe fac site-uri pentru clienţi din străinătate şi din ţară. Rezultatul a fost surpriză pentru mine, dar au muncit şi au meritat“, a spus Marius Buzerea, directorul Colegiul Tehnic «General Gheorghe Magheru».

Banii vor fi împărţiţi în mod egal

Cei trei elevi au muncit timp de două săptămâni la noul site al şcolii. Prima dată au realizat un site care nu a fost pe placul comisiei şi au fost nevoiţi să-l refacă în totalitate. „Site-ul este uşor de utilizat de toată lumea şi are traducere şi în engleză. Oricine îşi poate crea un cont ca să primească informaţii şi să participe la discuţii. Tot pe noul site se va regăsi şi revista on-line a şcolii. Are o interfaţă prietenoasă“, a spus Ionuţ Pripici. Acesta şi colega sa de echipă, Mădălina Sârbu, au reprezentat, în acest an, judeţul Gorj la Olimpiada Naţională de Informatică. Cei 500 de euro vor fi împărţiţi în mod egal şi înseamnă cadoul de Moş Nicolae. Cu banii câştigaţi, Ionuţ vrea să meargă într-o excursie la munte, în timp ce Mădălina şi Alexandra vrea să-şi cumpere laptop-uri. Peste câteva zile, creaţia lor va deveni peste câteva zile, în mod oficial, site-ul şcolii.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite