Angajat al Complexului Energetic Turceni, trimis în judecată de DIICOT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Enache a fost şeful serviciului IT (foto: arhivă)
Marian Enache a fost şeful serviciului IT (foto: arhivă)

Un fost şef de serviciul de la Complexul Energetic (CE) Turceni a fost trimis în judecată pentru că a spart adresele de e-mail ale unor şefi ai unităţii de unde a luat o serie de documente ale unităţii.

Marian Enache, inginer la Departamentul Măsurători Diagnoză şi Eficienţă Energetică din cadrul Complexului Energetic (CE) Turceni, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Gorj. Acesta a fost găsit vinovat de comiterea de infracţiuni contra confidenţialităţii şi integrităţii datelor şi sistemelor informatice, care se pedepseşte cu închisoare de până la 12 ani. Marian Enache a ocupat, până în anul 2005, funcţia de şef al Serviciului IT din cadrul C.E.Turceni.
Dosarul penal s-a constituit în urma sesizării făcute, la începutul acestui an, chiar de către directorul general al CE Turceni, Octavian Graure. Acesta le-a spus oamenilor legii ca adresele de e-mail ale mai multor salariaţi au fost accesate fără drept şi au fost copiate mai multe documente, care au apărut apoi în presă. Directorul general le-a dat poliţiştilor şi un memory-stick care conţinea mai multe documente care s-au găsit în adresa de e-mail a actualului şef al Corpului de Control al CE Turceni.
 
Şi adresele directorilor au fost sparte

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că Marian Enache a accesat fără drept 14 adrese de e-mail aparţinând  unor salariaţi ai CE Turceni, printre care se numără şi directorii unităţii, Octavian Graure, Marian Motocu sau Elena Zamfir, purtător de cuvânt. Oamenii legii au stabilit că pe adresele de e-mail s-a intrat de pe calculatorul personal al lui Marian Enache de la domiciliul acestuia din localitatea Filiaşi. „Din studierea datelor şi informaţiilor prezentate mai sus, rezultă că de la calculatorul de serviciu utilizat de către Enache Marian au fost trimise mesaje tip email către adresa de mail ion.raut@gmail.com“, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT Gorj.
Ion Răuţ destinatarul informaţiilor spune că este posibil să fii primit unele e-mailuri de la Enache: „Primesc 5000-6000 de mail-uri şi e posibil ca şi unele dintre ele să fii conţinut şi aceste mail-uri. Eu am fost un primitor de scrisori în format electronic. E posibil sa fii primit aceste scrisori“. Ion Răuţ ocupă acum funcţia de şef al Corpului de Control al CE Turceni, iar în perioada respectivă nu lucra în cadrul unităţii şi se afla în proces cu CE Turceni.



Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite