Medic care a lucrat în Dubai, la Spitalul din Târgu-Cărbuneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Majoritatea medicilor de la Spitalul din Târgu Cărbuneşti sunt tineri
Majoritatea medicilor de la Spitalul din Târgu Cărbuneşti sunt tineri

Prefectul de Gorj, Liviu Andrei, a avut astăzi o întâlnire cu directorii spitalelor din Gorj, cărora le-a recomandat să angajeze medici tineri.

Prefectul a spus că în spitale sunt puţini medici tineri din cauză că nu au loc de cei bătrâni: „Medicii tineri sunt eliminaţi de cei vechi. Trebuie să conştientizăm că nu trăim cât lumea şi trebuie să vină cineva în urma noastră. Medicii aflaţi în prag de pensionare trebuie să colaboreze cu cei tineri, să reuşim să îmbinăm experienţa celor în vârstă cu entuziasmul celor tineri. Mâine, poimânie ies la pensie şi nu are cine să le ia locul“.
Constantin Târziu, managerul Spitalului orăşenesc Târgu Cărbuneşti, a spus că majoritatea medicilor din spital sunt tineri: „Sunt convins că aceste întâlniri sunt benefice pentru noi toţi. Vreau să vă spun că în anul 2004, când am venit noi, în spital erau 16 medici. Acum suntem 78 de medici dintre care majoritatea au vârste între 30 şi 40 de ani, lucru care s-a văzut“.

Mihai Maziu, primarul oraşului Târgu Cărbuneşti, a declarat că pus la dispoziţia medicilor tineri locuinţe. Acesta a precizat că la spitalul din Târgu-Cărbuneşti lucrează un medic, care şi-a desfăşurat activitatea în Dubai: „Este foarte important ca în spital să fie medici tineri. Noi am încercat să îi atragem şi acum sunt mândru să spun că în spitalul de la Cărbuneşti este un cardiolog care a lucrat  la Bucureşti, un medic care a profesat în Dubai şi mulţi alţii. Pentru a atrage însă medici tineri spre spital am pus la dispoziţia acestora locuinţe, pentru că un act medical nu se face cu ochii pe ceas, că pierzi naveta“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite