Clădire modernă pentru producătorii şi comercianţii din Piaţa Centrală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa va arăta noul complex comercial
Aşa va arăta noul complex comercial

Primăria municipiului Târgu-Jiu va construi în Piaţa Centrală o clădire comercială modernă pentru vânzarea produselor agro-alimentare.

Comercianţii şi producătorii din Piaţa Centrală care îşi vând acum produsele în aer liber au motive de bucurie pentru că se vor muta din iarna viitoare într-o clădire modernă şi nu le vor mai îngheţa produsele pe tarabe. Lucrările vor demara anul viitor, după ce se va desfăşura licitaţia pentru stabilirea firmei executante. Clădirea va fi construită pe terenul din spatele unui hypermarket, unde în prezent se află o parcare. Clădirea va avea partea şi un etaj, iar suprafaţa totală va fi de 1200 metri pătraţi. Proiectul a fost realizat de arhitectul Cristi Ionescu. „Produsele vor fi comercializate într-un climat adecvat. Documentaţia a fost finalizată, iar lucrările vor dura nouă luni. Clădirea este pe structura metalică. Valoarea investiţiei se ridică la trei milioane de lei, bani care vor fi alocaţi din bugetul local“, a precizat Raul Chiriac, şeful Serviciului de Investiţii din cadrul Primăriei Târgu-Jiu. În noua hală vor fi 160 de mese: „La parter vor fi amplasate 70 de mese, iar la etaj vor fi 90 de mese, unde se va amenaja şi un spaţiu cu scaune pentru ca vârstnicii să se poată odihni“, a spus arhitectul Cristi Ionescu.

Comercianţii sunt bucuroşi că se vor muta într-un spaţiu închis şi produsele nu vor mai îngheţa pe tarabe. „E un lucru foarte bun, pentru că iarna avem pierderi foarte mari şi nu ne convine să mai mergem la piaţă“, a spus Vasile Burlan, producător din comuna Băleşti.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite