Microbiştii din Galeria «Durii» vor să devină salvamari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei patru suporteri care vor să lucreze ca salvamari
Cei patru suporteri care vor să lucreze ca salvamari

Mai mulţi suporteri din galeria echipei de fotbal Pandurii Târgu-Jiu, în frunte chiar cu liderul microbiştilor, vor să devină scafandri şi salvamari.

Suporterii au solicitat să urmeze cursurile de calificarer în aceste meserii pe care le susţine o organizaţia din Constanţa. Vali Peptănatu, preşedintele Ligii Suporterilor, împreună cu alţi trei suporteri şi-au depus cererile pentru a participat al cursurile de salvamari şi scafandrii: „Vreau să urmez cursul de salvamar. Este o meserie interesantă şi de viitor. Ştiu să înot. Am trecut Dunărea de mai multe ori. Sunt şomer în prezent. După terminarea cursurilor, m-ar interesa mai mult să lucrez în afara ţării“.
Marin Boboc, 44 de ani, face parte şi el tot din galeria «Durii» a formaţiei din prima liga. „Este o posibilitatea de a practica o meseria mai bine plătită. Este interesant să faci o meserie care constă în salvarea vieţilor“.
Peste zece gorjeni şomeri şi-au depus până acum dosarele pentru a participa la cursurile de salvamari şi scafandrii. Cursurile se vor desfăşura în Constanţa şi durează două luni, iar cele pentru scafandrii se întind pe o durată de trei luni. Cei care vor fi admişi la cursuri li se vor asigura transportul, cazarea, mancarea şi o sumă de 900 de lei brut. Nu toţi solicitanţii vor fi admişi. Aceştia trebuie să îndeplinească anumite condiţii: să aibă cunoştinţe minime de înot, să fie şomeri şi să fie apţi din punct de vedere medical.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite