Emil Sandu, chirurgul care a efectuat peste 20.000 de operatii, pe locul trei în topul celor mai buni medici gorjeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Sandu
Emil Sandu

Emil Sandu este unul dintre cei mai renumiti medici din judet. Acesta s-a clasat pe locul III în topul realizat de Adevarul. Este medic chirurg de 35 de ani, iar de-a lungul carierei a efectuat peste 20.000 de interventii chirurgicale si a oferit sprijin în tot atâtea. Emil Sandu este membrul fondator al Societatii de Chirurgie Laparoscopica.

Chiar din copilărie i se spunea „Doctorul“. În clasa a zecea de liceu, a început sa se pregateasca pentru admiterea la Facultatea de Medicina Generala din Timisoara, dupa care, în anul patru, a decis sa urmeze specializarea chirurgie. „Practica am facut din anul întâi, iar din anul trei, la patul bolnavului. Observam ce fac medicii, intram în contact cu bolnavul si aveam o oarecare autonomie în investigatii si tratament. A fost o perioada frumosă, dar grea“, spune medicul Emil Sandu. Dupa absolvirea facultatii, a fost repartizat la Circumscriptia Ciuperceni, unde, timp de un an de zile, a fost medic de circumscriptie, ocupându-se de toata activitatea medicala din comuna, dar si de alte activitati. Apoi, a fost tranferat la Circumscriptia Turcinesti, unde a avut în îngrijire elevi, prescolari, gravide, practic tot ce cuprindea starea de sanatatea a unei comunitati. „În luna mai a anului 1975, am dat examen de intrare în specialitate. Au fost 20 de posturi pe tara de chirurgie si am reusit sa iau si eu un post la Târgu-Jiu, unde am profesat ca medic secundar chirurg“, povesteste chirurgul. A urmat un curs la Bucuresti, la Clinica Profesor Ion Juvara, timp de un an si jumatate, iar din 1978, a devenit medic specialist chirurg , desfasurându-si activitatea înca de atunci la Spitalul Judetean de Urgenta Târgu-Jiu. În 1992, a devenit medic primar chirurg.

Membru fondator al Societatii Române de Chirurgie Laparoscopica


În anul 1994, Emil Sandu a fost numit, prin concurs, medic sef al Sectiei Chirurgie, ocupând si în prezent aceasta functie. În 1996, s-a înfiintat Societatea Româna de Chirurgie Laparoscopica, fiind membru fondator al acestei societati. Pentru aceasta competenta, a urmat cursuri la doua clinici din Bucuresti si una din Cluj, dupa care a introdus si a început sa lucreze si la Târgu-Jiu chirurgia laparoscopica. Din 2001 pâna în 2005, a fost director al Spitalului Judetean. În 2005, a sustinut teza de doctorat în medicina, alegându-si ca tema „Tratamentul clasic si modern al ulcerului duodenal“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite